• DOLAR 32.331
  • EURO 35.102
  • ALTIN 2295.726
  • ...
SON DAKİKA
Gaziantep`te soba satışları başladı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

GAZİANTEP - Kış mevsiminin yaklaşması ile soba satıcıları da hazırlıklarına başladı. Soba satıcıları kış mevsiminin kendini hissettirmesiyle birlikte soba satışlarının arttığını fakat doğalgaz ve kaloriferli binaların çoğalmasıyla birlikte soba satışlarında geçmişe oranla ciddi düşüş olduğunu ifade ettiler.

Havaların soğuması ile birlikte vatandaşlar da, kış hazırlıklarına başladı. Sobası eskiyen ve sobası olmayan vatandaşlar soba imalatı ve satıcılarının yolunu tutarken, soba satışlarının başlaması ise soba satıcılarının yüzünü güldürdü. Odun kömür sobası üreten sobacılar, doğalgaz ve kaloriferli binaların çoğalmasıyla birlikte soba satışlarında geçmişe oranla ciddi düşüş olduğunu ifade etseler de, havaların erken soğumasından dolayı satışlardan memnun olduklarını belirttiler.

Kalealtı çarşısında soba imalatçısı olan Bülent Avas, “Havaların soğumasıyla soba satışlarımız başladı. Bizler de kışın vatandaşlarımıza lazım olan tüm soba, kova ve soba altı hazırlıklarına başladık. Satışlarımızın geçen yıla göre daha iyi olmasını bekliyoruz inşallah. Nedeni ise, bu yıl yağışların ve soğuk havaların erken başlamasıdır. Uzun süredir işlerimizde durgunluk vardı. Çoğu zaman siftah yapmadan kapatıyorduk. Havaların erken soğuması vatandaşı endişelendirmiş olsa da bizi çok sevindirdi. Hareketliliğin inşallah önümüzdeki günlerde daha da artmasını bekliyoruz.” diye konuştu.

Doğalgaz ve kaloriferli binaların çoğalmasıyla birlikte soba satışlarında geçmişe oranla ciddi düşüş olduğunu vurgulayan Avas, “İl merkezinde doğalgaz kullanımının yaygınlaşması ve kaloriferli konutların sayısının artması nedeniyle kırsal semtlerde oturan dar gelirli vatandaşlarımıza ancak soba satabiliyoruz. Geçmiş yıllarda soba satışlarımız çok iyiydi. Ancak doğalgazın yaygınlaşması, bizim de satışlarımızda düşüklük yaşanmasına neden oldu. Soba fiyatlarımız 350 TL’den başlayıp 500 TL’ye kadar mevcut.  Ayrıca bazı vatandaşlarımız tamir edilmiş ikinci el sobalar ucuz olduğu için onları alıyorlar. Soba’nın yanı sıra soba kovası ile altı satıyoruz.”ifadelerini kullandı. (İbrahim Koçyiğit-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir