• DOLAR 32.602
  • EURO 34.813
  • ALTIN 2503.559
  • ...
Engellilere tekerlekli sandalye yardımı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

ŞANLIURFA - Suruç Kaymakamlığı daha önceden tespit ettiği engelli vatandaşlara tekerlekli sandalye yardımında bulundu.

Suruç Kaymakamı Abdullah Çiftçi; Niyazi Yalçın’ı (9), Ali Ölcüm’ü (25) ve Bülent Şimşek’i (39) evlerinde ziyaret ederek yanında getirdiği tekerlekli sandalyeleri teslim ederek sıkıntılarını dinledi.

Kaymakam Çiftçi, sandalye dağıtımı sırasında gazetecilere yaptığı açıklamada, “Daha Suriyeli misafirlere yönelik sandalye dağıtımı gerçekleştirmiştik. Bunu gören vatandaşlarımız; ‘Suriyelilere sandalye dağıtılıyor, bizde de mağdur kişiler var. Sandalyesi eskimiş, artık kullanılamayanlar var.’ dediler. Biz de tespitini yaptığımız arkadaşlara işte bu gün beraber üç kardeşimizi dolaştık, engellilere yönelik pozitif ayrımcılık yaptık.” dedi.

İnsanların birbirini katlettiği bu dünyada insani değerlerin yaşatılması gerektiğine inandıklarını belirten Çiftçi, “Kardeşlerimiz bizim için değerli. Ben toplum engelli kardeşlerimize ne kadar değer verirse o kadar yücelir, o kadar medenileşir diye düşünüyorum. Bu gün bu kardeşlerimize, en azından ayakları olabilmek adına, tekerlekli sandalyelerini dağıttık. İnşallah ilçedeki bütün engelli kardeşlerimize ulaşmaya çalışacağız.’’ ifadelerini kullandı.

Yerel yönetimlerin altyapı konusunda yaptığı çalışmalarda engellilerin yeterince düşünülmediğine dikkat çeken Çiftçi, “İlçemiz de bu açıdan engellilerin sıkıntı yaşadığı bir yer. Ama biz kamu kuruluşları başta olmak üzere bu konularda, engelsiz yaşam, adı altında bir çalışma başlattık. İnşallah bütün kurumları engellilerin ulaşımını kolaylaştıracak, hizmet olabilecek noktaya taşımaya çalışıyoruz. İnşallah bu kardeşlerimize toplumun değer yargılarının ölmediğini, insanlara sahip çıkılması gerektiğini göstermeye çalışıyoruz. Bu insanlara değer verdikçe inanıyorum ki toplum daha güzel şeyler görecek. Etrafımızda kanlı savaşın hüküm sürdüğü bir coğrafyada güzel şeylerin de olduğunu göstermeye çalışıyoruz. Hayırlı uğurlu olsun. Güle güle kullansınlar.” diye konuştu. (M. Salih Keskin/Adnan Oğuz - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir