• DOLAR 32.351
  • EURO 35.129
  • ALTIN 2308.823
  • ...
Sınır köyleri diken üstünde
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

ŞANLIURFA - IŞİD ve YPG arasındaki sıcak çatışmalar sürüyor. Çatışmalarda yaralanan YPG’liler özellikle gece ambulanslarla Suruç Devlet Hastanesi’ne getirilerek tedavi ediliyor. Sınır hattındaki köylerde yaşanan vatandaşlar ise diken üstünde yaşadıklarını ifade ediyorlar.

Kobani sınırına 7-8 kilometre mesafede bulunan Yönlü (Mızar) köyünde yaşayan Ferruh Yüksel, her sabah şiddetli patlama sesleriyle uyandıklarını söyledi. Yüksel, “Sabahın erken vakitlerinde patlama sesleri geliyor. Tabii insan psikolojik olarak etkileniyor. Burada Suriyeli kardeşlerimiz de var. Bu durumun yarattığı bir korku bizleri de etkiliyor, biz de burada huzursuzuz ister istemez. Bir bombanın her an bize gelme korkusu var. Herkeste var bu korku köyde de var, şehir merkezinde de var. Tabii köyler biraz daha yakın olduğu için, tenha olduğu için daha fazla yankı yapıyor.” dedi.

Çocukların patlama seslerinden dolayı korkuyla uyandığını belirten Yüksel, “Dün ve ondan önceki gün şiddetli patlama sesler geldi. Evvelki gün özellikle saat 09- 10 arası çok şiddetli patlama sesleri geldi. Büyük bir ihtimalle çok büyük bir patlamaydı. Camlar, kapılar kendiliğinden kapandı. Çocuklar ister istemez korkuyla uyandı. İnşallah bu ateş bir an önce biter.” şeklinde konuştu. (M. Salih Keskin/Adnan Oğuz – İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir