• DOLAR 32.575
  • EURO 34.932
  • ALTIN 2432.882
  • ...
Çiftçiler ağır işleyen şeker fabrikasını protesto etti
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

MUŞ- Fabrikanın ağır işlediğini söyleyen şeker pancarı üreticileri, yönetimi protesto etmek  amacıyla, fabrikanın giriş ve çıkışını kamyon ve traktörlerle kapattı. Yüzde 20'nin üzerinde fire ile karşılaştıklarını söyleyen çiftçi, fabrikanın ağır ilerleyişinden şikayet etti.


Hava şartlarının ağırlaşması çiftçiyi endişelendiriyor. Çamur içinde olan tarlasından pancarını kar yağmadan çıkartıp fabrikaya teslim etmek isteyen çiftçiler, fabrikanın ağır işlediğini belirterek durumu protesto ettiler.

14 Saatte bir, ancak bir sefer yapabildiklerini belirten çiftçiler, "Fabrikada işleyiş çok yavaş şekilde sürüyor. Yüzde 20'nin üzerinde fire verilen çiftçiler var. Biz fireden de vazgeçtik. Tek istediğimiz fabrikanın teslimatı hızlı alması. Şu anda 14 saatte bir ancak teslimat yapabiliyoruz" dediler.


Kar yağması halinde işlerinin oldukça zorlaşacağını söyleyen çitçiler; "Şu anda tarlalarımız çamur içinde. Yağan yağmur nedeniyle pancarı tarladan zorlukla çıkartıyoruz. Kar kapatmaya başladı. Kar yağmadan pancarımızı tarladan sökmek istiyoruz. Bu nedenle fabrika işleyişi arttırmalı. Eğer beklenen hızlanma gerçekleşmezse bir çok çiftçi mağdur olacak." dedi. (M. Şirin Çağlayan-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir