• DOLAR 32.602
  • EURO 34.831
  • ALTIN 2494.772
  • ...
Okuldaki belirsizlik öğrenci ve velilerin tepkisini çekiyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

ŞIRNAK -  Şırnak Gazi Paşa Mahallesinde bulunan, Gazi Paşa ilköğretim okulunun 5 aydır boşaltılması olması, bu sebeple eğitim ve öğretime ara verilmesi öğrenci ve velilerin mağdur olmasına neden oldu.

Öğrenci velilerinden Mehmet Altan, okulun boşaltılmasından sonra çocuklarının uzak okula gitmesinin kendilerini zor durumda bıraktığını söyledi.

Altan, “Benim çocuklarım daha önce 5 dakikada bu okula gelebiliyordu. Şimdi ben servisle çocuklarımı okula gönderiyorum. Benim durumum müsait, servisle gönderebiliyorum ama servis parası olmayan aileler neler yapacak.” diyerek tepkisini dile getirdi.

Öğrenci velilerinden Cemal Tetik ise okulun bu halde olmasının bir yönetimsel hata olduğunu belirterek “5 aydır bu okulun yıkım kararı alındığı söyleniyor ama neden yıkılmıyor? Yıkılmıyorsa eğitime tekrar açılsın bizde öğrencilerimizi uzak okullara göndermekten kurtulalım. Okul ne yıkılıyor ne eğitim veriliyor, adeta çürümeye terk edilmiş.” ifadelerini kullandı.

2013 yılının 2.döneminden beri, ‘okul eğitime elverişli değil’ diyerek eğitimin verilmediğini söyleyen Namık Sakın adlı veli, “Benim çocuğum benim mahallemdeki okulda 25-30 kişilik sınıflarda okurken şimdi bu okulun boşalması sonucu bütün öğrenciler başka okula dağıldı. Şimdilik 50-60 kişilik bir sınıfta okumak zorunda kalıyor. Bu sınıflarda nasıl bir eğitim alacak? Buna bir an önce çözüm bulunsun.” dedi.

Daha önce eğitim gördüğü okulun öğrencilerinden Yusuf Sakın, okullarını yıkılacak olmasından dolayı başka okula gitmek zorunda kaldıklarını bir an önce okulların yıkılıp yeni bir okul yapılmasını istedi.

Okul öğrencilerinden Veysel Avcı da bu okulun öğrencisi olduğunu, okul yıkılacağı için başka okula gitmek zorunda kaldığını, servis parası olmadığı için yürüyerek gitmek zorunda olduğunu ve çok zorlandığını söyledi.

Umut Veysel Yıldırım adlı öğrenci ise okulumuz yıkılacağından dolayı başka okula gitmek zorunda kaldık. Servis paramız olmadığında yürüyerek gitmek zorunda kalıyorum, bu nedenle geç kalıyorum. Kışın daha çok zorlanacağız.” diye konuştu.

Konu ile ilgili açıklamalarda bulunan Şırnak İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı M.Tahir Bötün, “Söz konusu Gazi Paşa İlköğretim okulu hakkında,  depreme elverişli olmadığından dolayı yıkım kararı bakanlığımız tarafından onaylanmıştır. Fakat bir ihtimal tekrar okul gerekli restorasyon ve güçlenmeyle düzelebilir mi diye bir çalışma yaptık. Bakanlıktan yetkili arkadaşlar gelip keşif yapacaklar, şayet okulun yıkım ve anahtar teslim maliyetinin yüzde 40’ını aşmayacak bir güçlenme ile olacaksa okul yıkılmayacak ve gerekli güçlenmeyle öğretime açılacaktır. Okulun gecikme nedeni bu yüzdendir.” dedi. (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir