• DOLAR 32.383
  • EURO 34.996
  • ALTIN 2326.145
  • ...
Obeziteye karşı yağmur altında yürüdüler
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BURSA -  Bursa Halk Sağlığı Müdürlüğü obezite ile mücadele kapsamında İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü ile birlikte sağanak yağışa rağmen yürüyüş düzenledi.

İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü bahçesinde gerçekleştirilen yürüyüşe İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Ömer Çelik’in yanı sıra Bursa Halk Sağlığı Müdürlüğü idarecileri ve şube çalışanları katıldı.

Halk Sağlığı Müdürlüğü ile birlikte bu tarz bir etkinlik gerçekleştirmelerinden ötürü duyduğu memnuniyeti dile getiren İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Ömer Çelik, “Çağımızın en önemli sağlık sorunlarından olan obeziteye karşı toplumda farkındalık yaratmak ve bir bilinç düzeyinin olması amacıyla Halk Sağlığı Müdürlüğü ile birlikte yürüyüş etkinliği düzenledik. Etkinlikte emeği geçen herkese teşekkür ediyorum ve bu konuda Halk Sağlığı Müdürlüğü ile ileriki dönemlerde daha fazla proje yapacağımıza inanıyorum.” şeklinde konuştu.

Fiziksel aktivitenin, sağlıklı bir yaşam için oldukça önem arz ettiğine dikkat çeken Bursa Halk Sağlığı yetkilileri ise, “Modern hayatın bizlere dayattığı hareketsiz yaşam modeli, obezite başta olmak üzere birçok kronik hastalığa davet çıkarmaktadır. Egzersizi günlük yaşamın vazgeçilmez bir parçası haline getirmek, bireysel sağlığımızın korunması ve ileride karşılaşılacak sağlık tehditlerinin azaltılması konusunda oldukça büyük öneme sahiptir.” ifadelerini kullandı.

Günde yarım saat spor yaparak, hareketsiz yaşamın neden olduğu obezite, diyabet, kalp-damar, kas-kemik ve eklem hastalıklarının önüne geçilebileceğinin altını çizen yetkililer, sağlıklı bir yaşam adına herkesi yürüyüş yapmaya davet etti.

Sağanak yağan yağmur altında yürüyüş yapan grup üyeleri bir ellerinde obezite ile ilgili hazırladıkları dövizleri taşırken diğer ellerinde ise yağmurdan korunmak için şemsiye tutarak yürüyüşlerini tamamladı. (Zeki Aras –İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir