• DOLAR 32.393
  • EURO 35.087
  • ALTIN 2326.28
  • ...
"Muharrem Ayı bağışlanmak için bir fırsattır"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

ŞANLIURFA- Hicri takvimin ilk ayı olan Muharrem Ayı’nın mübarek olması dolayısıyla duaların kabul edildiği ve yapılan ibadetlerin kat kat karşılığı verildiği aylardan biridir. Bu münasebetle Müslümanlar için bir fırsat olduğunun altını çizen Şanlıurfa Cami Der Başkanı Sinan Ünel, Muharrem Ayından gereği gibi istifade edilmesi gerektiğin söyledi.

Allah’u Teâlâ’nın, insanların bazı günlerden istifade etmesi, için muharrem ayı gibi belirli günleri değerli kıldığını ifade eden Ünel, bir Müslüman’ın böyle günlerden ibadet etmesiyle, zikir etmesiyle istifade etmesi gerektiğini ifade etti.

Muharrem Ayı’nın İslam’dan önceki dönemde de kutsal sayıldığını ifade eden Ünel,  “Bu ayda savaş haram kılınmış. 4 ayda savaş haramdır bu cahiliye döneminde de vardı,  İslam döneminde de vardı. Muharremde savaşmak ve cihat etmek haram kılınmış. Dolayısıyla Yüce Allah bu ayları ibadetle, itaatle, oruçla geçirmemizi istiyor. Özellikle Muharrem'in onuncu günü aşure günü geçmiş yılların günahlarına kefarettir” dedi.

Müslümanların dünyevi meşakkatlerinden dolayı, bu aydan gereği gibi istifade edemediklerini söyleyen Ünel daha sonra, “Allah bize önce Ramazanı lütfediyor. Ramazanın içerisinde kadir gecesini lütfediyor. Sonra bizlere muharrem gibi bir ayı lütfediyor. Fakat biz kullar gerçekten Allah’ın bizim önümüze koyduğu rahmet sofrasından gereği gibi istifade edemiyoruz.  Muharrem ayında oruç tutmak büyük bir nimettir hem günlerin kısa oluşu hem havaların serin olması yani bir müminin kaçırmayacağı bir nimettir. Özellikle gecelerin uzun olmasından dolayı müminlerin geceleri artık ihya etmesi gerekir. Bu ay tamamen bir bereket ayına bir fazilet ayına bir kar ayına dönüşe bilir. Eğer biz istersek Allah’ın bize sunduğu bir mübarek ayı gerçekten hayırlı bir şekilde geçire bilir bu ayı kendimiz için büyük bir kazanca dönüştüre biliriz” ifadelerini kullandı.  (Hüseyin Sarıkuş -İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir