• DOLAR 32.525
  • EURO 34.798
  • ALTIN 2421.415
  • ...
"Vandallık yaptılar, insanların canını yaktılar"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BATMAN –  Batman’a gelen AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Halkla İlişkiler Başkanı Öznur Çalık, Türkiye’nin çok önemli bir süreç yaşadığını belirtti. Kobani bahanesiyle çıkartılan olaylara da değinen Çalık,  “Süreci sekteye uğratmak isteyenler 6, 7 ve 8 Ekim gibi olayları bölgemize, ülkemize ve milletimize yaşattılar. Vandallık yaptılar, esnafın camlarını kırdılar, insanların canını yaktılar ve insanların ölümüne sebebiyet verdiler. Bunları kınamayan hiçbir siyasi parti ben çözüm taraftarıyım diyemez, ben barış taraftarıyım diyemez. Önce bu şiddeti kınayacaksın, şiddeti lanetleyeceksin ve insanın canına kast eden her şeyi söyleyeceksin.”ifadelerini kullandı.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Halkla İlişkiler Başkanı Öznur Çalık, Halkla İlişkiler Başkan Yardımcıları Batman Milletvekili Ziver Özdemir, Artvin Milletvekili İsrafil Kışla, Konya Milletvekili Mustafa Akış, İstanbul Milletvekili Harun Karaca ve Doç. Dr. Hüseyin Tutar’dan oluşan heyet, “Yeni Türkiye’de Sivil Toplum Buluşmaları” toplantısına katılmak üzere Batman’a geldi.

AK Parti İl Başkanlığı ziyaretinde konuşan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Halkla İlişkiler Başkanı Öznur Çalık, Türkiye’de çok önemli bir süreci yaşadıklarını ifade etti. Çalık, “Türkiye’de 30 yıllık bir savaş vardı. Bunu durdurabilmek için milli kardeşlik projesini başlattık. Milli kardeşlik projesi ve çözüm süreci beraber gitti. Çözüm süreci konusunda önümüzdeki bütün engelleri tek tek kaldırırken şimdi kendi içerisinde farklı bahaneler uydurarak bu çözüm sürecini sekteye uğratmak isteyenler var. Süreci sekteye uğratmak isteyenler 6, 7 ve 8 Ekim gibi olayları bölgemize, ülkemize ve milletimize yaşattılar. Vandallık yaptılar, esnafın camlarını kırdılar, insanların canını yaktılar ve insanların ölümüne sebebiyet verdiler. Bunları kınamayan hiçbir siyasi parti ben çözüm taraftarıyım diyemez, ben barış taraftarıyım diyemez. Önce bu şiddeti kınayacaksın, şiddeti lanetleyeceksin ve insanın canına kast eden her şeyi söyleyeceksin.”ifadelerini kullandı.

“40 bin tane canın ölümü yetmedi mi daha fazla canın gitmesi gerektiği mi lazım?” diyen Çalık, “Bu çözüm sürecinin, bu kardeşlik sürecinin devam etmesi için Altan Tan’ın yapmış olduğu açıklama ne kadar doğruysa Ayla Akat’ın yapmış olduğu açıklama o kadar yanlış. Genel Başkan Selahattin Demirtaş HDP’nin genel başkanlarıyla birlikte Cumhurbaşkanı adayı olmuş ve Cumhurbaşkanı adayı olan birisinin şiddeti destekleyecek söylemleri asla hiç kimse tarafından kabul edilemez ve çözüm süreciyle ilgili samimiyetlerini sorgulamak lazım. Samimi olan insan sevgi yolunu, barış yolunu kendine şiar edinir.”dedi. 

Heyetin TPAO Kristal Park’ta ‘Yeni Türkiye’de Sivil Toplum Buluşmaları’ toplantısına katılacağı öğrenildi. (Veysi Rüzgar-İLKHA)
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir