• DOLAR 32.51
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
BDP`lilerin Kutlu Doğum Hazımsızlığı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

MARDİN - Peygamber Sevdalıları Platformu, Türkiye`nin değişik yerlerinde olduğu gibi dün Mardin`in Nusaybin ilçesinde de "Kutlu Doğum" programı düzenledi. Halkın yoğun ilgi gösterdiği coşkulu etkinliğin ardından BDP`li bir grup, platformu toplayan peygamber âşıklarına saldırdı. Taşlarla saldıran BDP`li grub, karşılık verilmesi üzerine ara sokaklara dağıldılar.

Kısa bir süre yaşanan arbedeye polis de müdahale ettiği öğrenildi.

Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed Mustafa`nın (s.a.v) Kutlu Doğumu nedeniyle düzenlenen ve binlerce peygamber aşığının katıldığı program, Kur`an-ı Kerim tilavetiyle başlamış, peygamberimizin hayatından kesitlerin aktarıldığı konuşmalarla devam etmişti.

Düşünce-Der başkan yardımcısı Seyfettin Ağırman programda yaptığı konuşmada etkinliğin amacını şu sözlerle dile getirmişti: "Bu meydanlarda Muhammed (sav) ve davasını haykırmadaki amacımız, dün olduğu gibi bu gün de bu sapık ve batıl inançlara karşı başta halkımızı ve bütün dünyayı uyarmak, Muhammed (sav) davasını tekrar tekrar bu meydanlarda izhar etmektir."

Konuşmalardan sonra Kürt İlahi Sanatçısı Bilal ve Grup Botan`ın, Kürtçe mevlit ve ilahiler okuduğu program boyunca, tekbir ve salavatlar hiç eksik olmamıştı.

M. Salih Keskin - İLKHA

Bu haberler de ilginizi çekebilir