• DOLAR 32.418
  • EURO 35.447
  • ALTIN 2326.681
  • ...
Mersin`de yasadışı dinleme operasyonu: 23 gözaltı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

MERSİN - Mersin`de yasadışı dinlemeler iddiasıyla emniyet personeline yönelik operasyon düzenlendi. Operasyonda emniyet görevlilerinden 19`u Mersin`de gözaltın alındı. 4 polisin ise Bingöl, Siirt, Mardin ve Şanlıurfa`da gözaltına alındıkları öğrenildi 4 polis işyerlerinde bulunamadığı için gözaltına alınamadı.

Mersin Devlet ve Toros Devlet Hastanesi’nde sağlık kontrolünden geçirilen polisler, Terörle Mücadele Şubesine götürüldü.

Gözaltına alınan Emniyet mensuplarının suç işlemek için örgüt kurma, yönetme, kurulan örgüte üye olma, kişiler arasında aleni olmayan konuşmaları kayıt etme, özel hayatın gizliliğini ihlal etme, suç uydurma, hukuka aykırı olarak kişisel verileri kaydetme, kamu görevlisinin resmi belgede sahtecilikle suçlandıkları öğrenildi.

Gözaltına alınan polisler:
Mersin İstihbarat Şube eski Müdür Yardımcısı Ş. P. ile H. I., Eski İstihbarat Şube`de görevli Emniyet Amirleri A. T., Z. A., K. G., Komiserler İ. I., Y. S., Komiser Yardımcıları; M. C., B.Y., M. K.,

Polis memurları; İ. A., A. Y., F. Y., A. Y., İ. D., G. K., A. Y., M. A., Ö. S. D., A. Y., M. B., M. D., S. Y.,

Öte yandan Mersin Emniyet Müdürlüğü eski istihbarat Şube Müdürü Ali Çengelci ile Ali İhsan Kaya ile komiserler İlyas Avcı ve Yavuz Efe`nin ise yerlerinde bulunamadıklarından dolayı gözaltına alınamadıkları bildirildi.

Gözaltına alınan Emniyet mensuplarından 16`sının daha önce ihraç edilenler olduğu öğrenildi. (Osman Öksüz - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir