• DOLAR 32.37
  • EURO 34.963
  • ALTIN 2325.441
  • ...
Engelli öğretmen adaylarına çağrı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

GAZİANTEP - Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Engelliler Daire Başkanı Yusuf Çelebi, engelli öğretmen adaylarına seslenerek, “Milli Eğitim Bakanlığı bu sezon 400’ün üzerinde engelli öğretmen ataması yapacaktır. Öğretmen olmak için şartları tutan engelli öğretmen adaylarımız geç kalmasınlar. Son müracaat tarihi 31 Ekim 2014 tarihidir.”dedi.

Çelebi, “30 Ağustos 2014 tarihinde Milli Eğitim Bakanımız Nabi Avcı’yı ziyaret ettik. Bu ziyaretimizde engelli öğretmen ataması konusunda bakanımızdan söz almıştık. Ancak sayı konusunda bir artış sağladık. Bakanlıkta 200 görünen engelli öğretmen atamasının sayısını Büyükşehir Belediye Başkanımız Fatma Şahin’in girişimleri ile 400’e çıkartıldı.” şeklinde konuştu.

Çelebi, “Öğretmenlik fakültesini bitirmiş, ancak öğretmen ataması yapılamadığı için KPSS sınavına girerek çeşitli kurumlarda memur olarak çalışan öğretmen adayları mevcut. Kamu personeli olmalarına rağmen bu arkadaşlarımızda öğretmenlik başvurusu yapabiliyorlar. Bakanlık engellilerin mağdur olmaması için bu uygulamayı da yürürlüğe koydu.” diye konuştu.

Eğitimin engel tanımadığını da dile getiren Çelebi, “Bir yandan öğretmen ataması yapılırken, diğer yandan da mevcut okullarımızın fiziki yapısı engellilere elverişli mi, değil mi? Tartışması gündeme geldi. Eğitimde asla engel olmaz. Toplum olarak bunun bilincinde olmamız gerekiyor. Bu okullar yapılırken eğitimin önüne engel koymuş olabilirler. Bizler bu engeli aşmak zorundayız. Engelli öğretmen kardeşlerimiz de asla engel tanımadan ataması yapılan okullarda tüm engelleri aşarak eğitimin engel tanımadığını gösterecekler.” ifadesini kullandı. (İbrahim Koçyiğit-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir