• DOLAR 32.504
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
Radikal Yazarından Çarpıcı Bilgiler
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

 “Kürt süreci seçim ikileminde” başlıklı bugünkü yazısında PKK’nin silahlı eylemler düzenleyerek hükümete seçim şantajı yaptığına dikkat çeken Murat Yetkin, ismini vrmediği bir avukattan dinlediği çarpıcı bazı bilgiler paylaştı.

Yetkin, başına bir hal gelmesin diye isminin kendisinde olan; Bölge illerinden birinde önemli davalara bakmış bir avukat, bir kaç gün önce başka gazetecilerin de olduğu bir masada şu bilgileri aktardığını belirtti: “Geçenlerde bir müvekkilim geldi. Aleyhine bir karar çıkmış, üst mahkemeye itiraz edecekmiş, yardım istiyordu. Ben de kararı istedim. Verdi. Bir de ne göreyim? Meğer davaya PKK’nın yerel mahkemesi bakmış. Karar bizimkinin aleyhine çıkmış, o da PKK’nın bir üst `eyalet` mahkemesine itirazda bulunmak istiyor.”

Avukatın kendisine aktardığı bu bilgiye çok şaşırdığının altını çizen Yetkin, iddialarını şöyle sürdürdü: “Bizim avukat davaya bakamayacağını söylemiş tabii, ama asıl şaşırdığı, bizim de duyunca şaşırdığımız, vatandaşın bu durumu, yani PKK’nın Türkiye Cumhuriyeti sınırları içinde resmi mahkemelere paralel olarak mahkeme kurmasını doğal, kararlarını da meşru karşılamış olması.

Yalnız mahkeme de değil… Diyarbakır kırsalında, Şırnak kırsalında, PKK’nın sadece “şehitliklerini” değil, kendi polisini, cezaevini, hatta dağa adam gönderme amaçlı, kendi “askere alma” noktalarını oluşturmuş olması.”

Genelkurmay: PKK, Ağrı’da mahkeme kurdu

Murat Yetkin’in şaşırdığı PKK’nin halkı yargıladığı bilgisi daha önce de basına yansımıştı. Genelkurmay Başkanlığı, geçtiğimiz Eylül ayında PKK’nin Ağrı’da mahkeme kurarak vatandaşları yargıladığı bilgisini kamuoyu ile paylaşmıştı. (Hürseda Haber)

Bu haberler de ilginizi çekebilir