• DOLAR 32.542
  • EURO 34.815
  • ALTIN 2430.206
  • ...
 Cizre Üzerinden Bir Oyun Mu Oynanmak İsteniyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Doğruhaber / Özel Haber

Şırnak Valisi’nin böyle bir özerklik yok açıklamasını da dikkate almayan paralel medyası ard arda haberler yapmaya devam ediyor.

21 Ekim’de PKK yöneticisi murat Karayılan’ın “Mahalleleri ele geçirin” talimatı verdiği iddia edilen haberlerde YDG-H’li bir grubun bildiri okurken çektiği video ise delil olarak gösteriliyor.

Bugün Gazetesi’nin bugünkü haberi ise derin oyunu biraz daha derinleştirme amacı güdüyor.

Bugün Gazetesi’nin yaptığı haber şöyle:

Cizre’de özerklik ilan eden PKK’nın polis ve askere karşı suikast hazırlığında olduğu ortaya çıktı. KCK Yürütme Konseyi Üyesi Murat Karayılan’ın ‘mahalleleri ele geçirin’ talimatının ardından, ‘olaylara misilleme ile karşılık verin’ yönünde emir verdiği de belirlendi. Karayılan’ın talimatı üzerine güvenlik güçleri teyakkuza geçti. 20 bin kişinin yaşadığı Sur ve Nur mahallelerinin giriş ve çıkışına hendek kazan YDG-H militanlarının silahlı kontrol yaptığı öğrenildi. Kazılan hendeklerle böl-geye polisin girişini engellemek isteyen PKK’nın gençlik yapılanması ve asayiş birimi YDG-H’nin söz konusu mahallelerde silahla dolaştığı tespit edildi.

Yerel kaynaklardan edindiğimiz bilgilere göre Sur ve Nur mahallelerinin Cizre’nin dış mahalleleri olduğu haberlerde geçtiği şekilde bir özerklik durumun bulunmadığın belirtiliyor.

Haberlerin maksatlı olduğunu ifade eden kaynaklarımız, “Bu haberlerin Paralel yapının bir oyunu olduğunu düşünüyoruz. Cizre üzerinden derin bir oyun tezgâhlanmak isteniyor olabilir” ifadelerini kullanıyorlar ve şu ayrıntıya dikkat çekiyorlar:

“Cizre’de zaman zaman çıkan olaylarda işyerleri yakılır yağmalanır. Araçlar ateşe verilir. Evlere saldırılar düzenlenir. Ama ne hikmetse paralel yapının dershanelerine bir tek taş bile atılmaz.”

ZAMAN GAZETESİ`NİN DÜNKÜ HABERİ

Bu haberler de ilginizi çekebilir