• DOLAR 32.504
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
Sağlık Bakanlığı çocukların  ekran bağımlılığını sınırlayacak
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

HABER MRK- Önümüzdeki 5-10 yıl  içinde, teknoloji bağımlısı bir grubun oluşacağını tespit eden Saklık Bakanlığının, teknoloji bağımlılığı riskini en aza indirmek amacıyla  sağlık kurumlarında, Teknoloji Bağımlılığıyla Mücadele  Poliklinikleri açılması için, Ulaştırma Bakanlığı ile birlikte çalışma başlatacağı bildirildi.


Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, Hürriyet’e  yaptığı açıklamada,  “4 yaş grubundan 14 yaş grubuna kadar bir teknoloji bağımlılığı riski görüyoruz. Önümüzdeki 5-10 yıl içinde teknoloji bağımlısı bir grubun ‘oluşması riskini gözlemledik. Hastanelerimizden sonra da psikiyatri uzmanımızın olduğu tüm polikliniklerde, bağımlılıkla mücadele poliklinikleri açmayı planlıyoruz.” dedi.

Ekranlar 30  dakika  sonunda kapanacak

4-14 yaş arası çocukların, akıllı telefon ve bilgisayarları  kullanımını  en aza indirme ile ilgili yapılacak çalışmalar konusuna da  değinen Bakan Müezzinoğlu, “Teknoloji bağımlılığı konusunda Ulaştırma Bakanlığı ile çocukların korunması için sistem üzerinde çalışıyoruz. Örneğin 4-14 yaş arası çocuklar telefon ya da bilgisayarda 30 dakikadan fazla kalamayacak. Kaldıkları zaman, kendini kapatan bir sistem oluşturulacak. Aile izin vermeden program yeniden başlatılamayacak.” şeklinde konuştu.   (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir