• DOLAR 32.521
  • EURO 34.589
  • ALTIN 2493.12
  • ...
Kaçak elektrik soba ve odun satışlarını düşürdü
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

ŞANLIURFA - Kış mevsiminin yaklaşmasıyla artan yağışlarla birlikte soba ve odun satışlarında hareketlilik başladı. Kaçak elektrik kullanımı soba ve odun satışlarını azalttı.

Her geçen yıl doğalgaz ve kaçak elektrik kullanımından dolayı satışlarının düştüğünü ifade eden soba ve odun satıcıları, odun ve sobaların kırsal kesimler tarafından talep edildiğini ifade ettiler. 

Geçen yıllara oranla soba satışlarının gittikçe düştüğünü belirten soba sobacı Mahmut Topraklı, doğal gazın fazla etkisinin olmadığını kullanılan kaçak elektriğin işlerini kırdığını ifade etti.

Doğalgazın olduğu yerlerde kimsenin soba kullanmadığını ifade eden Topraklı, “Sadece köyde yaşayanlar ya da kenar mahallelerde yaşayanlar gelip soba alıyorlar. Bizim işimizin, sobacı esnafını işinin kötüye gitmesinin birinci nedeni kaçak elektriktir.” dedi.

Kaçak elektrikten dolayı işlerinin aksadığını söyleyen oduncu Mehmet Satıcı, “Odun satışının çoğunu köylü kesime yapıyoruz.  İşlerimizin kırılmasının tek sebebi kaçak elektrik kullanımıdır.  Bu nedenle esnafın yüzde 90'ı kredi kullanmış durumda, kredileri yatıramıyorlar. Odun fiyatları da yaklaşık 3-4 yıldır aynı. Kamyon pahalı, mazot pahalı, işçilik pahalı, SGK primimizi veremiyoruz, her şey pahalı ama odun fiyatları da yerinde sayıyor.” ifadelerinde bulundu.   (Sedat Kuşulay - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir