• DOLAR 32.515
  • EURO 34.881
  • ALTIN 2486.409
  • ...
Ravza- Der başkanının aracı üçüncü defa yakıldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

MARDİN-Mardin’in Dargeçit ilçesinde yaptığı  hayırlı hizmetlerle  bilinen Ravza Eğitim Kültür Sağlık Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği’in (Ravza-Der) Başkanının aracı, Emniyet Müdürlüğünün karşısında park halindeyken, PKK`lı çetelerce üçüncü defa yakıldı. 

Yakılan aracın Hükümet konağı bahçesi bitişiğinde ve ilçe Emniyet Müdürlüğünden görüldüğü halde 3. defa yakılması, emniyetin bu olaylara göz yumduğunu akla getiriyor.

Araçlarının 3. defa yakıldığını  polise bildirdiklerinde elektrik kesintisinden dolayı Mobese kameralarının çalışmadığı cevabını aldıklarını belirten Ravza Der Başkanı K.Ş.`nin  oğlu M.Ş., olayla ilgili  yaptığı açıklamada, “Malumunuz 6-7 Ekim olaylarında PKK yandaşları tarafından işyerim ve babama ait araç yakıldı. Babamın başkanlık ettiği Ravza Eğitim Kültür Sağlık Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (Ravza-Der)  ise yağmalanıp talan edildi. İşyerim yakıldığında polise başvurdum.

Elektriklerin kesik olduğu için mobese kameralarının  çalışmadığı cevabını aldım. Daha sonra babamın aracı ikinci defa yakıldı. Gene bir sonuç almadık. Biz  de aracı hükümet konağının bahçesinin bitişiğinde ve emniyetin karşısında görünebilecek bir yere bıraktık. Bugün üçüncü defa babamın aracı tekrar yakıldı. İlçe Emniyet Müdürlüğünü aradım, gene aynı cevabı aldım, ‘Elektrikler kesik Mobeseler çalışmıyor.’ Siz gördüyseniz gelip ifade verin diyor. Farz  edelim mobeseler  çalışmıyor. Araç Zaten Emniyet Müdürlüğünün karşısında hiç kimse görmedi mi? Ya da ‘Gördüler de müdahale etmediler mi?’ sorusunu akla getiriyor. Bu resmen çifte standarttır. Bingöl’deki emniyet mensuplarına yapılan saldırının failleri aynı gün, Yüksekova’daki askerlere yapılan saldırıların failleri ise ertesi gün bulunuyor. Ama bize karşı yapılan saldırının failleri bulunmuyor.”  diyerek tepki gösterdi.   (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir