• DOLAR 32.352
  • EURO 35.103
  • ALTIN 2310.121
  • ...
Vatandaşlarda kış hazırlığı telaşı başladı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

GAZİANTEP- Gaziantep’te Kış mevsiminin yaklaşmasıyla beraber doğalgaz kullanmayan vatandaşlar kış hazırlıklarına başlayarak odun ve kömürlerini almaya başladı.


Son yıllarda özellikle yeni yapılan konutlarda kışın yakıt olarak doğalgaz kullanılırken, kırsal kesimde ikamet eden vatandaşlar ise, odun ve kömür yakarak kış mevsimini geçiriyor. Gaziantepliler son yıllarda odun yerine fıstık kabuğunu tercih ediyor.


Bu yıl kömür fiyatlarında geçen yıla oranla bir değişiklik olmadığını odun ve kömür fiyatının sabit kaldığını belirten kömür ve odun satışı yapan esnaflar, kış mevsiminin yaklaşmasıyla vatandaşların kış hazırlığına başladıklarını, fakat doğalgaz kullanımının artış göstermesi nedeniyle odun ve kömür satışlarında düşüş olduğunu belirttiler.

Gaziantep'te kömürün tonu 550 TL’den satılırken odunun çuvalı 150 TL, fıstık kabuğunun tonu ise 250 TL’den satışa sunuluyor.


 

Kömür fiyatlarında bir değişiklik olmadığını belirten Esnaf Hanifi Özkan, “Kömür fiyatlarımız geçen yıl ile aynı fiyattadır. Geçen yıl 550 TL olan bir ton kömür, bu yıl da aynı fiyattan satılmaktadır. Yağışların başlamasıyla vatandaşlar kış hazırlığına başladı. Odun ve kömürü genellikle kırsal kesimde oturan vatandaşlarımız kullanıyor. Tabi doğalgaz kullanımının artış göstermesiyle, kömür satışlarımız  da düştü. Yine  de Allah’a hamd olsun satışlarımızdan memnunuz. Vatandaşlar gelişi güzel kömürleri almamalıdır.  İkinci veya üçüncü kalite kömürler bacaları tıkamaktadır. Ayriyeten hava kirliliğine aşırı derecede verdiği tahribattan dolayı, birinci kalite kömür alınmalıdır.”dedi. (İbrahim Koçyiğit-İLKHA)
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir