• DOLAR 32.372
  • EURO 34.963
  • ALTIN 2325.61
  • ...
"Gençlerin imanî boşluğu dünyevî hazlarla dolduruluyor"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

GAZİANTEP- Diyanet Sen Gaziantep Şube Başkanı Müslüm Göral, gençliğin maneviyattan uzak bir tarzda yetişmesinin nedenleri ile ilgili İlke Haber Ajansına (İLKHA) yaptığı açıklamada, “Bu gün biz gençlerimizi gerçek manada İslami eğitimle donatmış olsaydık, camilere davet etmiş olsaydık, gençlik bu hale düşmeyecekti” serzenişinde bulundu.

Maneviyattan uzaklaşmış gençlerimize manevi olarak hiç bir şey veremediklerin dile getiren Göral, “Malumunuz olduğunuz üzere Diyanet İşleri başkanlığımız bu yıl ’Cami ve Gençlik’ teması ile günümüz gençliği için isabetli bir seçim yaptı. Günümüzdeki gençliğin durumu içler acısıdır. Medyadan takip ettiğimiz kadarıyla bu bonzai ve farklı uyuşturucu belasıyla gençlerimiz zehirlenmektedir. Gençlerimiz bunun yanı sıra benzeri illetlere müptela olmuşlardır. Gençlerimizin bu hale gelmesi tamamen manevi boşluktan kaynaklanmaktadır. Bu gün biz gençlerimizi gerçek manada İslami eğitimle donatmış olsaydık, camilere davet etmiş olsaydık, gençlerimiz bu illetlerle karşı karşıya gelmeyecekti. Ama bu gençlerimizin suçu değil, bu eksiklik bizden kaynaklanmaktadır. Sonuç itibariyle görülen şudur ki, biz gelecekteki neslimize gerekli eğitimi veremedik, maneviyattan uzaklaşmış gençlerimize manevi olarak hiç bir şey veremedik.”diyerek özeleştiride bulundu.
Gençlerin iman boşluğunun dünyevî hazlarla doldurulmaya çalışıldığını belirten Göral, “Zamanımızda gençleri bekleyen en önemli tehlikeden birisi de alkol, uyuşturucu ve sigaradır. Bu zararlı maddelere başlama yaşının, ilkokul seviyesine kadar düştüğünü her gün medyadan takip ediyoruz. Uyuşturucu müptelası olan gençlerimiz, bu maddeleri bulmak için her türlü yolu meşru görmektedir. Bu maddeleri alan gençlerde, iradeler devre dışı kalmaktadır. Günümüzde dinî duygular ve hassasiyetler rafa kaldırılmak isteniyor. Gençlerin iman boşluğu dünyevî hazlarla doldurulmaya çalışılıyor. Eğlencede sınır tanınmıyor. Artık bütün bunlara birilerinin dur demesi gerekiyor.” uyarılarında bulundu. 


 

“Gençlerimizi Camilere ve İslami faaliyet yürüten kurumlara yönlendirmeliyiz.”


 

Gençliğin içine düştüğü bataklıktan çıkartılması için gerekli çalışmaların yapılması gerektiğinin altını çizen  Göral, “En başta devlet ve İslami kurumlar ile toplumun diğer katmanları, en azından zararın neresinden dönülürse kardır hasebiyle bu gidişata dur demeliyiz.  Gençlerimizi sokaklardan kurtarmalıyız. Gençlerimizi Camilere ve İslami faaliyet yürüten kurumlara yönlendirmeliyiz. Çünkü İslam’ın olduğu yerde güzellikler olur. İslam’ın olduğu yerde uyuşturucu ve diğer zararı kötü alışkanlıklar olmaz. İnşallah gençliğimiz uyuşturucu müptelasından kurtulur. Gençlerimizin tek kurtuluş yolunun maneviyat olduğunu ve bu eksiklik manevi boşluğun giderilmesiyle olur. Çünkü gençlerimiz geleceğimizin teminatıdır. Güzel bir gençlik güzel bir gelecek demektir. Eğer biz yarının gençlerini gerçek manada İslami terbiye ile yetiştiremezsek, geleceğimizden de endişe duymamız lazım. Bu nedenle geleceğimizin teminatı olan gençlerimize sahip çıkmalıyız.”çağrısında bulundu. (İbrahim Koçyiğit-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir