• DOLAR 32.569
  • EURO 34.883
  • ALTIN 2435.785
  • ...
"Kürtlerin yurtlarından kovulduğu algısı oluşturulmaya çalışılıyor"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

DİYARBAKIR- AK Parti milletvekili Cuma İçten, 6-7 Ekim 2014 tarihlerinde Diyarbakır’da HDP-PKK’li çetelerce çıkarılan olaylar ve bölgede yaşanan olayların değerlendirilmesi adına gazetecilerle kahvaltıda bir araya geldi.

Açıklamalarında Kobani’de İŞİD tarafından öldürülüp, Türkiye’ye getirilen cenazelere de değinen İçten, yaşanan bu olayların asıl müsebbibinin HDP, PKK ve KCK olduğunu söyledi.

“Bunu diyenler alçaktır”

Hükümetin en başından beri, İŞİD’in bir terör örgütü olduğunu, bas bas bağırarak söylediğini dile getiren İçten,  2013 yılında Bakanlar Kurulu’nun İŞİD’i terör örgütü kabul ettiğini ancak birilerinin alçakça davranarak; dışarıdaki küresel ekonomik gücü elinde tutanlarla beraber hareket ederek, İŞİD ile hükümetin işbirliği içinde olduğunu göstermeye çalıştığını söyledi.

İŞİD’in elindeki silahlar hakkında da değerlendirmelerde bulunan İçten, bu silahların Amerika’nın Irak’taki deposundan elden edildiğini ancak kimsenin bu konu üzerinde durmadığını dile getirdi.

Ak Parti hükümetini İŞİD’e silah vermekle itham edenlerin alçak olduğunu dile getiren İçten, Türkiye’deki bir Savcı’nın, “ Tırlarda silah var.” İddiasına karşı, “Hodri meydan diyorum. Eğer böyle bir iddianız varsa, çıkarın belgenizi gösterin.  Silahların menşesi, markası ve seri numarasını yazında görelim.”  diyerek, Ak Parti hükümetini suçlayanları sert bir dille eleştirdi.

“Kürtlerin yurtlarından kovulduğu algısı oluşturulmaya çalışılıyor”

Suriye ve Irak’taki savaşa değinen İçten, bu savaşın etnik kökene bağlı olarak gelişmediğini, Kürtlere, Araplara veya Türkmenlere karşı yapılan bir savaş olmadığını belirtirken, bu savaşların temelinde yatan sebebin de “Mezhep Çatışması” olduğunu iddia etti.

İçten, “Ancak, bazıları orada sadece Kürt’lerin katledildiğini, sadece Kürt’lerin yurtlarından kovulduğu algısını oluşturmaya çalışıyor.” diyerek PKK/HDP’nin bu olaylarda mağdur edilmiş insanlar üzerinden siyaset yapmaya çalıştığını ve onları kendi siyasetine alet ettiğini söyledi.  (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir