• DOLAR 32.602
  • EURO 34.831
  • ALTIN 2494.772
  • ...
İçten: PKK bölgenin kalkınmasını istemiyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

DİYARBAKIR – Adalet ve Kalkınma Partisi Diyarbakır Milletvekili Cuma İçten, bölgede PKK/HDP’nin yapılmak istenen birçok projeye engel olarak halkı büyük ölçüde mağdur ettiğini söyledi.

 

PKK’nin 30 yıldan bu yana yolları kapatıp insanları yollarından çevirdiğini ifade eden İçten, “Adam kaçırma ve Yol kapatma çok fazla ön plandadır. Bingöl-Diyarbakır yolunda, bir noktada devlet çevirirken, 100 metre ilerisinde de PKK çeviriyor. Bizde bu tür olaylara çok rastladık. Son olaylara kadar ölümler olmadığı için, adam kaçırmalar, yol kesmeler çok fazla gündeme gelmiyordu. Maalesef bölge halkı da bu tür zihniyetlere destek oluyor. Halkın desteğini kesmesi büyük bir adım olcaktıtır. Halkın bu tür mağduriyetleri görüp onlardan desteğini kesmesi lazım ve onlara tavır koyması lazım” dedi.

 

 “Pkk Kürt Halkının Maslahatını Düşünmüyor”

Bölgede yapılacak olan yollar ve barajlardan en çok Kürt halkının fayda göreceğini, fakat PKK’nin bunlara karşı çıktığını belirten İçten, “Bu projelerle Kürtlerin hayat standartları yükselirse, PKK kendisine malzeme bulamaz.” dedi.

 

Diyarbakır’ın İslami kimliğinden rahatsız olanların olduğunu ve her fırsatta bu rahatsızlıklarını açığa vurduklarını belirten İçten, Diyarbakır’da İslam Kültür Merkezinin yapılması için çok uğraştıklarını ancak Mimarlar ve mühendisler odasının her fırsatta buna karşı çıktığını söyledi.

 

İçten, “Diyarbakır’ın bir vizyon camisine ihtiyacı olduğunu düşünüyorum. Biz bu Kültür Merkezini yapmak için çalışmalar başlattık. Ancak, Mimarlar ve Mühendisler odası gibi STK’lar buna engel olmaya çalıştılar. Diyarbakır’da yapılmakta olan hizmetler noktasında bir aksama varsa bu  PKK’dan kaynaklanıyor.” dedi.

 

 

Bölgenin ekonomik olarak ta PKK’den dolayı büyük zararlar gördüğünü söyleyen İçten, tüm engellere rağmen Diyarbakır’da güzel gelişmelerin yaşandığını ve projelerinin tamamlandığını söyledi.

 

İçten, “Silvan barajı bittiği zaman 375.bin hektar alan sulu tarıma geçecek. Bunun için Tarım bakanlarımız su kanalları oluşturdu.  25’e yakın Diyarbakır surlarıyla ilgili yenileme projeleri onaylandı. Bir kısmı biterken bir kısmı da yapılma aşamasındadır. Diyarbakır’ı açık hava müzesi haline getirme gibi bir projemiz var. Diyarbakır’da Uluslararası bir hava alanı yapılması için mücadele ettik.  Bildiğiniz gibi, inşaatı devam ediyor. Biz Diyarbakır’dan Ortadoğu’nun birçok ülkesine hitap edecek bir hava alanı ve askeri bir hava alanını sivilleştirerek, Uluslararası bir havaalanı açarak yatırım yaptık. Önümüzdeki aylarda da 33 bin kişilik bir olimpiyat stadının temelini atacağız. ” diye konuştu. (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir