• DOLAR 32.51
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2498.11
  • ...
1993 yılından bu yana dış ticaret eğitimleri veriyoruz
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

HABER MRK - Karatay Üniversitesi Uluslar Arası Ticaret Bölümü Öğretim Görevlisi Yaman Koç, Türkiye’de firmaların küresel rekabete uyum sağlamaları için 1993 yılından beri dış ticaret eğitimleri verdiklerini belirtti.

Eğitim ile firmaların küresel rekabete uyum sağlayarak ihracatlarını artırmayı amaçladıklarını ifade eden Koç, “Dış ticaret bölümleri her gecen gün büyüyor. İhracat yapmayan bir firmanın büyümesi mümkün değildir. En kısa zaman içerisinde ihracatlarımızı minimum yüzde 15 artırmayı amaçlıyoruz. Dünyada rekabet çok çetin. Yeni pazarlara yeni müşterileri bularak ulaşabilirsiniz. Bu nedenle bilgi, bilgiye ulaşımı sağlayan istihbarat, bu bilgileri amacınıza uygun olarak analiz edip, uygun stratejiler hazırlayarak doğru hareket etmek zorundasınız. Yoksa amacınıza ulaşamazsınız. Firmaların dil bilen mümkünse hedef pazarların konuştuğu dili bilen nitelikli elemanları istihdam etmeleri onlar için büyük avantaj sağlayacaktır.” ifadelerini kullandı.

“İstediğimiz desteği bulamıyoruz”

Firma olarak geçen yıl ilk kez ihracat yapmaya başladıklarını ancak kurumlardan istedikleri desteği bulmakta zorlandıklarını söyleyen SİMDO dondurma Dış Ticaret Sorumlusu Gülistan Arukan, bu nedenle bu eğitime katıldığını ifade etti.

Arukan, “Amacımız firma olarak bu konuda gerekli bilgi birikimine ulaşarak, büyümemize önemli katkısının olacağını düşündüğümüz ihracatı sorunsuz bir şekilde gerçekleştirme kapasitesine ulaşmaktır”. dedi

Odabaşı Makine Satış Pazarlama Müdürü Mehmet Bozan ise eğitimle kendi firmalarının dış ticaretteki durumunu test etmeyi hedeflediklerini söyledi. Bozan, “Firma olarak zaten yoğun olarak ihracat yapmaktayız. Bu konudaki potansiyelimizi tespit etmek, yanlışlarımızı, doğrularımızı, yapmamız gerekenleri görmek istedik.  Bu eğitim, kurumsal kapasitemizi artırmaya yönelik çalışmalarımız için bize yol haritası sundu. Çok faydalı olduğuna inanıyoruz” diye konuştu. (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir