• DOLAR 32.51
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2498.11
  • ...
DÜ Fakülte hastanesinde ihmalkârlık iddiası
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

DİYARBAKIR - Diyarbakır Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesi hastanesi radyoloji bölümüne hastasının filmini çekmek için giden Abdulhak Alasulu (26), radyoloji bölümünün bir hastaneye yakışmayacak derecede kötü bir durumda olduğunu belirterek bu durumun hasta sağlığının da ihmali anlamına geldiğini söyledi.

Hastalarının  filmini çekmek için radyoloji bölümüne götürdüklerini ancak hastanenin bu bölümünün inşaat halinde olduğunu belirten Alasulu, koridordan geçerken tavan yapanların elinden malzemenin düşme tehlikesi olduğunu, bunun yanında tavandaki pisliğin olduğu gibi ortama düştüğünü söyleyerek, yetkililerin bu işlemleri hastaların olmadığı bir sırada ve daha fazla personel ile en kısa sürede hal etmeleri gerektiğini söyledi.

Konu ile ilgili olarak kendisiyle görüştüğümüz Hastane başhekimi Doçent Doktor Sadullah Girgin ise olayın anlatıldığı kadar kötü olmadığını, amaçlarının radyoloji bölümüne havalandırma açmak olduğunu söyledi.

Doç. Girgin, “Radyoloji bölümünde havalandırma olmadığı için çalışma yapıyoruz. Ancak inşaat işçileri gece mesaiye kalmadığı için çalışmaları gündüz yapıyoruz. Bundan dolayı bu sorunlar olabiliyor. Ancak bir an önce bu işi bitirmeye gayret gösteriyoruz.” dedi. (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir