• DOLAR 32.395
  • EURO 35.057
  • ALTIN 2326.372
  • ...
Ak Partili vekilden şehit ailelerine ziyaret
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

DİYARBAKIR – PKK/HDP yandaşları tarafından Kobani bahanesiyle vahşice katledilen şehitlerin ailelerine ziyarette bulunan AK Parti Diyarbakır Milletvekili Mine Lök Beyaz, bölgede büyük acıların yaşandığını ve çözüm süreci ile birlikte bu acıların sona ereceğini iddia etti.

Çözüm sürecinin muhatabının bütün halk kesimleri olduğunu belirten Beyaz, “Burada herkes HÜDA-PAR ve İslami Sivil Toplum Kuruluşları gibi samimi olmayabiliyor.  Önce bir şey söyleniliyor ama onun arkasında başka şeyler olabiliyor. Ama çözüm süreci dediğimiz şey 780 bin  kilometrekarenin her santiminde, ben vatandaşım diyen herkesin eşit haklarla yaşamasıdır. Bizim derdimiz Diyarbakır huzur bulsun,  kan dökülmesin, yani çoluk çocuk öldürülmesin.” ifadelerini kullandı.

Diyarbakır’a çok büyük bir haksızlığın yapıldığını ve bunu yapanların hedefinden çözüm süreci olduğunu belirten Beyaz, “Okullar yapılıyor ama okulları yakıyorlar. Diyarbakır’a bu zulüm ve haksızlığı yapanlar maalesef şehri yanlış tanıtıyorlar.” siteminde bulundu.

“Polis Görevini Yapmıyor”

AK Parti’nin heyetini karşılayan HÜDA-PAR eski İl Başkanı Vedat Turgut ise, insanların PKK zulmü ile baş başa bırakıldığını söyleyerek bölgede uygulanan yanlış politikalara dikkat çekti.

Turgut, “Polisler bölgede görevlerini yapmıyorlar. HÜDA-PAR ve İslami Sivil Toplum Kuruluşlarına yüzlerce saldırı oldu. Polis ve kolluk kuvvetleri hiçbir saldırının faillerini bulmadı. Olayların olduğu gün polislerin şehirden çekildikleri ve sadece kendilerini koruduklarına dair söylentiler var. Böyle bir durumda halk kendi güvenliğini kendisi sağlamak zorunda kalıyor. Çözüm süreciyle birlikte şımartılan ve kendisine alan verilen bir PKK halka istediğini yapıyor. Yolları kapatıyor etrafı yakıp yıkıyor. Maalesef Hükümet yetkilileri de sesimizi duymuyor.  Her defasında sadece PKK/HDP’nin muhatap alınacağı bir çözüm sürecinin başarılı olamayacağını ve sekteye uğrayacağını belirttik. Ama hiçbir şekilde hiç kimseye sesimizi ulaştıramadık.” şeklinde konuştu. (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir