• DOLAR 32.602
  • EURO 34.848
  • ALTIN 2491.89
  • ...
Evlerinin enkazında yaşayan Gazzeli aileler
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Gazze Şeridi`nde barınacak yeri olmayan savaş mağduru aileler, terör rejimi israil saldırılarının ardından yıkılan evlerinin enkazında, çaresizlik ve endişe içinde yaşamlarını sürdürüyor.

Siyonist israil saldırılarının en yoğun olarak yaşandığı mahallelerden biri olan Şucaiyye`deki evinin enkazında çevresi ve çatısı bezlerle kapatılan bir bölümde ailesiyle yaşayan Nesime Hüseyin (11), barındıkları yerde elektrik ve su olmadığını, akşamları üşüdüklerinde ise babasının ateş yaktığını ve o sayede ısındıklarını söylüyor.

Savaş mağduru Nesime, "Evimizin eski haline dönmesini istiyorum. Burada karanlık çökünce kardeşlerim ve ben korkuyoruz" diyor.

Baba Hüseyin Mustafa ise susuz, elektriksiz yaşadıkları bu durumun özellikle çocukları çok etkilediğini belirterek, maddi imkanları yeterli olmadığı için ev kiralayamadıklarını ifade ediyor.

Isınmak için yakılan ateşin başında duran 8 yaşındaki oğlunu işaret eden baba Hüseyin, "Çocuklarımın suçu ne insan yaşamına uygun olmayan bu enkazda yaşamak zorundalar" diye konuşuyor.

Şucaiyye`de yine israil saldırılarında ağır hasar gören evlerinde ailesiyle yaşayan Nebil Halil, evinin büyük bir kısmının yıkıldığı bilgisini vererek, "Evin duvarları her an yıkılabilecek gibi durması çocukları korkutuyor. Ancak yapabilecek bir şeyim yok... İşsizim..." ifadelerini kullanıyor.

Çocuklarını uyutmak için fener yardımıyla yatak hazırlayan anne Fatma Husu, saldırılar nedeniyle önce bir okula sığındıklarını, ancak eğitim yılının başlamasıyla okul idaresinin baskı yapması nedeniyle enkaza dönen evlerine geri dönmek zorunda kaldıklarını aktarıyor.

Anne Fatma, "Doğru düzgün duvarı, ısıtmak için elektriğin olmadığı için eve kışın dondurucu soğuklar girecek. Şimdi ateş yakıyoruz ama kış aylarında bu da bir işe yaramaz. Kış yaklaştıkça endişelerimiz artıyor" diyerek mağduriyetini dile getiriyor.

Gazze`nin yeniden imarından sorumlu yetkililerden yardım isteyen Fatma, "Eve bir bakın duvarlar roketler ve mermiler nedeniyle delik deşik. Eşyamız, kıyafetimiz yok. Ancak nereye gidelim" şeklinde konuşuyor.

Siyonist israil`in 51 gün süren saldırılarında 2 bin 159 kişi hayatını kaybetmiş, 11 binden fazla kişi yaralanmıştı. Saldırılarda 17 bin 200 ev, 73 cami ve 24 okulun tamamen yıkıldığı, binlerce binanın hasar gördüğü açıklanmıştı.

Bu haberler de ilginizi çekebilir