• DOLAR 32.548
  • EURO 34.919
  • ALTIN 2430.843
  • ...
`Çözüm sürecine HDP engel olamayacak`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

ŞIRNAK-Şırnak’ta Ak Parti İl Danışma Meclisi Toplantısında Konuşan Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Öznur Çalık, “ Çözüm Sürecine” HDP’nin engel olamayacağını söyledi.

Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Halkla ilişkiler Başkanı Öznur Çalık, Halkla İlişkiler Başkan Yardımcıları Batman Milletvekili Ziver Özdemir, Artvin Milletvekili Mustafa Akış ve Doçen Doktor Hüseyin Tutar, Şırnak Milletvekili M.Emin Dindar,  Ak Parti Ekim ayı Danışma Meclisi Toplantısı için Şırnak’a geldi.

Danışma Meclisi Toplantısının açılış konuşmasını yapan Ak Parti Şırnak İl Başkanı Mehmet Aşan, son günlerde yaşanan olayları değerlendirerek, çözüm sürecinin sonuna kadar destekçileri olacağını dile getirdi.

Parti Şırnak İl Başkanı Aşan daha sonra, “Kimden ve nerden gelirse gelsin her türlü terör ve şiddeti kınadığımızı belirterek kamu düzeni kurularak çözüm sürecinin arkasında durduğumuzu bildirmek istiyoruz’’diye konuştu.

Ak Parti Genel Başkanı Yardımcısı Halkla İlişkiler Başkanı ve Malatya Milletvekili Öznur Çalık ise HDP/PKK’nin son günlerde çıkardığı olaylara değinerek, çözüm sürecinin tam meyvelerini toplamaya başlamışken paralel yapı ve dış odaklı mihraplarla karşı karşıya gediklerini ifade etti.

Çalık daha sonra, gerek gezi olayları gerekse 6.7 Ekim’ deki provokasyonlarda  çözüm sürecine set çekmek istediklerini fakat başaramadıklarını belirtti.

IŞİD’e ve PKK’yı engellemek görevleri olduğunu ifade Çalık, konuşmasını söyle sürdürdü ’’Bütün yapılan yatırımlar bütün engellemelere karşı devam edecek. PKK’ya HDP ye sesleniyorum Şırnak’a yapılan yatırımlara engel olamayacaksınız. Biz çözüm sürecine sonuna kadar devam edeceğiz.Çözüm sürecini engellemek isteyen kamu düzenini yerle yeksan edeceğini düşünenler sadece hayal görürler’’

Yeni iç güvenlilik yasasına da değinen Çalık,’’ İnsanın malına canına kast eden ne varsa onunla mücadele etmek zorundadır. Ben şuan Şırnak’tayım burada toplantı yapıyoruz. Bakıyorum hiç birinizin yüzü kapalı değil ve elinizde silah yok. Eğer yasal bir iş yapıyorsanız neden yüzünüzü kapatırsınız elinize neden silah alırsınız. Hak arayışı için demokratik ülke arayışı için kimin söyleyecek ne sözü varsa bizde memnuniyetle dinleriz. Ama yüzünü kapatır eline Molotof kokteyli alır eline silah alır vatandaşımın canına malına arabasına evine kast edersen o zaman karşında Türkiye Cumhuriyeti devletini görürsün’’ ifadelerine yer verdi.

Çalık,  “Biz bu yola çıkarken hiçbir ana ağlamasın dedik.” İfadelerini kullanarak konuşmasının devamında,  “6.7 Ekim olaylarını porovake edenlere onlara destek verenlere sesleniyorum bu iç güvenlik yasasının çıkmasının tek  bir sebebi var insanımızın canını malını ve kendisini korumaktır.Biz Türkiye olarak sadece Türkiye vatandaşsının yaşadığı bir ülke değil mağdur ve  mazlumun, her daim yanında olan bir millettir bir ülkedir.Suriye’den Kobani’den benim misafirlerimdir benim başımın üstünde her zaman ve her daim yeri vardır.Her zaman onlara yardımcı olmak görevimizdir.” İfadelerini kaydetti.  (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir