• DOLAR 32.593
  • EURO 34.83
  • ALTIN 2497.626
  • ...
BDPKK Vandalları Böyle Yakalandı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

 EMNİYETTEN AÇIKLAMA

Emniyet tarafından yapılan yazılı açıklamada şöyle denildi:

Ayn`el Arap (Kobani) bölgesinde devam eden çatışmaları protesto etmek amacıyla 6.10.2014 tarihinde ilimiz genelinde gerçekleştirilen eylemlerle ilgili olarak, olaylara karıştığı ve PKK-KCK örgütünün gençlik yapılanması içerisinde faaliyet gösterdiği değerlendirilen şüphelilerin yakalanmalarına yönelik olarak ilimize bağlı farklı ilçelerde yapılan operasyonel çalışmalarda 16 şüpheli şahıs yakalanarak farklı çap ve markalarda silah, bu silahlara ait çok sayıda fişek, 95 adet atıma hazır molotof kokteyli ve diğer suç unsurlarına el konulmuş olup; adli mercilere çıkarılan şüpheli şahıslardan 5`i tutuklanmış, 9 şüpheli şahıs hakkında adli kontrol kararı verilmiş ve 2 şüpheli şahıs serbest bırakılmıştır.

İlimizde meydana gelen olaylar ile ilgili olarak şüpheli şahısların tespiti ve yakalanmalarına yönelik çok yönlü çalışmalara devam edilmektedir.

GÜVENLİK KAMERASINA YANSIYAN MOLOTOF TAŞIMA GÖRÜNTÜLERİ

Polisin yaptığı çalışmalarda Esenyurt`ta bir iş yerinde molotof kokteyli saklandığı tespit edildi.

İş yerine düzenlenen baskında 95 adet atıma hazır molotof kokteyli ele geçirildi. 2 kişi gözaltına alındı. İşyerinin güvenlik kamerası yansıyan görüntülerde şüphelilerin hazırladıkları molotof kokteylleri beyaz bir araçtan indirerek işyerine soktukları görülüyor.

Bağcılar, Sultanbeyli, Beyoğlu ve Kadıköy`de çıkan olaylarda polise ve çevredeki işyerlerine taş atan şüpheliler de polis kamerası tarafından görüntülendi. Görüntülerden harekete geçen polis şüphelilere operasyon düzenledi.

Beyoğlu ve Sultangazi`nin de aralarında bulunduğu 5 ilçede eş zamanlı düzenlenen baskınlarda bir polis helikopteri de havadan destek verdi. Özel harekat polislerinin de katıldığı operasyonda evlerde yapılan aramalar ve ele geçirilen silahlar yer alıyor.
Kaynak: DHA

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir