• DOLAR 32.504
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
YYÜ'de iş sağlığı ve güvenliği semineri verildi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

VAN – Van Yüzüncü Yıl Üniversitesinde (YYÜ) işçi kadrosunda görev yapan personele “Temel iş Sağlığı ve Güvenliği” konulu bir eğitim semineri verildi.

Seminer öncesi konuşan YYÜ Rektörü Prof. Dr. Peyami Battal, “Yasa çıkmış, her iş alanında bize nasıl davranmamız gerektiğini öneriyor, eğitimlerde bu anlatılıyor ama alana çıktığımız zaman hiçbir yasanın hükümleri uygulanmıyor.”dedi.



Karşılaşılabilecek kazalarla alakalı konuşan Battal,  “Bir şey olmaz diye bir olay yok. Bir kere olur beraberinde birçok sıkıntıyı getirir. Van’da belki bu işi ilk başlayan kurumlardan biriyiz. Derdimiz ne? Sizin güvenliğiniz, sizin sağlığınızı. Üniversite olarak bizim her alanda olduğu gibi bu alanda da elbette ki öncü bir kuruluş olmamız gerekiyor. Bu işi üstlenen yetkili kurumdan da isteğimiz donanımlı elemanlarla işi takip etmesidir. Amacımız sizi sağlık ve sıhhat içinde çalıştırmak.”ifadelerini kullandı.

YYÜ’nün iş sağlığı ve güvenliği uzmanlığı hizmeti aldığı Kadri Salaz ise; Üniversitenin bu konuya verdiği önemin ve hassasiyetin farkında olduklarını ve bu hassasiyetin kendilerini memnun ettiğini dile getirdi. (İLKHA)
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir