• DOLAR 32.37
  • EURO 34.966
  • ALTIN 2325.351
  • ...
Ravza-Der Başkanına PKK komplosu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

MARDİN - HDP`nin çağrısının ardından sokaklara dökülen PKK/HDP yandaşları, Dargeçit sokaklarında olaylar çıkardıktan sonra Dargeçit Ravza Eğitim Kültür Sağlık Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (Ravza-Der) Başkanı Kadri Şengül’ü hedef aldı. PKK yandaşları tarafından kendisi evdeyken evinin önündeki aracı yakılan ve ilçe merkezinde oğluna ait işyeri taranan Şengül, PKK medyası tarafından 2 kişiyi öldürdüğü yönünde haber yapılarak hedef gösterildi.

İddiaları yalanlayan Şengül, Dargeçit’te yaşanan olayı ve kendisine kurulan komployu İLKHA`ya anlattı. Şengül, "7 Ekim akşamı bir grup PKK li genç evimin önünde park ettiğim aracımın etrafında gidip geliyorlardı. Sayıları 9- 10 olan ve yüzleri maskeli olan bu çeteler, aracımı kontrol ediyorlar, etrafında gidip geliyorlardı. Ben de evimin balkonundan onları izliyordum. Kendi aralarında yüksek sesle konuşuyorlardı. Aralarından biri, bu araba Kadri Hocanın arabası, başka birisi 2- 3 gün önce hocanın bu arabayı kullandığını gördüm diyordu. Gençlerden biri aracın bagajını zorlayarak açmaya başladı, ben de kendilerine balkondan seslenerek, gençler araç benimdir ellemeyin dedim. Aralarından biri sen kimsin diye sordu. Ben de Kadri Hocayım dedim. Aracın polislere ait olduğunu zannettiklerini ve zarar vermeyeceklerini söylediler. Tam o anda aralarından biri zorla açtıkların bagajdan içeriye bir Molotof kokteyli attı ve bagajı kapatıp kaçışmaya başladılar. Biz de aracı söndürmek için kovalarla su taşımaya başladık. 5-10 dakika içerisinde de itfaiye geldi fakat aracın iç kısmı tamamen yanmıştı. İtfaiye aracı söndürüp gitti. Biz aracımızla uğraşırken çarşı merkezindeki Şen İletişim ve Elektronik isimli işyerimizin yakıldığı haberi geldi. Tekrara itfaiyeyi aradık fakat itfaiye görevlileri yolların kapalı olduğunu, gidemeyeceklerini söylediler. Sonra 155 polisi aradık onlara işyerimizin yakıldığını ve itfaiyenin gitmediğini söyledik. Her taraftan çatışma ve silah sesleri geldiği için ben ve aile fertlerim evden çıkmadık. İşyerimizin olduğu bölgeye bile gitmedik. Aradan bir yarım saat geçmeden beni telefonla aradılar ilçede iki kişini vurulduğunu ve onları benim vurduğumu etrafa yayıyorlarmış. Beni arayan kişi onları senin vurduğunu söylüyorlar dedi. İnternette haber ve facebook sayfalarından bu iftirayı yaydıklarını söyledi. Ben de beni arayan kişiye evden çıkmadığımı bana iftira atıldığını, komplo kurulduğunu söyledim." dedi.

Memur olmama rağmen HÜDA PAR ilçe başkanı olduğumu söylüyorlar
İlkin evinin önüne park ettiği arabasını yaktıklarını belirten Şengül, "Daha sonra çocuğumun işyerini yaktılar. Sonrasında aldığımız duyumlara göre iki genci evimden çok uzak ve farklı yerlerde vurmuşlar. Birini uzun namlulu silahla (kaleşnikofla) birini de tabanca ile vurmuşlar. Sonra öldürülen iki gencin cenazelerini Dargeçit Devlet Hastanesine kaldırmışlar. Halk hastanenin önünde toplanınca BDP ilçe başkanı ve onun amcaoğlu aynı zamanda belediye meclis üyesi ve diğer provokatörler halka, Kadri Hoca onları vurdu diyorlar orada toplanan insanlara. Sonra da DİHA, HÜDA PAR ilçe başkanı iki yurttaşı öldürdü diye haber yapıyor. Bunların habercilik anlayışına tüh olsun. Ben 657’ye tabii bir devlet memuruyum. Bir devlet memuru bir partinin ilçe başkanı olabilir mi? Yalanları buradan bile belli oluyor. Beni HÜDA PAR ilçe başkanı olarak gösteriyorlar. Bu tamamıyla bir komplodur." diye konuştu.

Arkadaşımın çocuğunu mu vuracağım?
PKK`nin kendisini hedef seçip bu iki genci de komploya kurban ettiğini belirten Şengül, şöyle devam etti: "Öldürülen bu gençlerden Sinan Toprak’ın babası Tevfik Toprak çok samimi arkadaşımdır. Çocuğu da kendi halinde bir insandı. Bayramın 3. gününde evlerine kendi elimle kurban eti götürdüm. Arkadaşımın çocuğunu mu vuracağım?

Bu tamamen PKK ve BDP ilçe teşkilatının oyunu ve komplosudur. Öldürülen diğer genç Bilal Gezer’in de ailesini tanırım. Babası da kendi halinde bir insandır. Bu genç de vurulduğu zaman görenler olmuş. BDP ilçe binasının yakınında iki kişi tarafından vurulmuş onu vuranlar BDP ilçe binasına koşup bir arkadaşımız vuruldu koşun gelin demişler."

"Bu BDP tarafından tezgahlanmış bir olaydır"
Öldürülen her iki gencin de ailesini arayıp geçmiş olsun ve taziye dileklerini ilettiğini söyleyen Şengül, "Geçmiş olsun dileklerimi iletip taziyelerimi bildirdim. Durumu onlara izah ettim. Onların çocuklarını vurmadığımı söyledim, beni hedef seçip onların çocuklarını kurban olarak kullanmışlar. Her iki aile de, bu iddialarını inanmadıklarını, çocuklarını benim vurmadığımı bildiklerini söylediler. Biz öyle bir şey söylemedik, BDP’liler öyle söylüyor dediler. Polise verdikleri ifadede de benden bahsetmediklerini söylediler. Buna rağmen BDP ve PKK’nin yayın organları öldürülen bu gençlerin aileleri adına haber yapıyorlar ve onların söylemediği şeyleri onların adına söyleyip beni hedef haline getiriyorlar. Bunu bilinçli bir şekilde yapıyorlar. Bu olay tamamen BDP tarafından tezgahlanmış bir olaydır.

23 yıldır Dargeçit’te imam hatip olarak görev yapıyorum. Bu süre içerisinde Dargeçit halkına Allah’ın ayetlerini, Resülullah’ın (sav) hadislerini ve İslam`ın güzel ahlakını anlattım. Başkanı olduğum Ravza-Der vasıtasıyla Dargeçit’in fakir, yetim ve mağdurlarına, Suriye’den gelen mültecilere elden geldiğince her türlü yardımı ulaştırmaya çalıştım. Bu çalışmalarımızı hazmedemeyen İslam ve Müslüman düşmanı BDP ve PKK şahsıma karşı böyle bir komplo kurdu. İnşallah onların bu kara yüzünü bütün Müslüman Kürtler görecektir." şeklinde konuştu. 

(İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir