• DOLAR 32.601
  • EURO 34.741
  • ALTIN 2496.648
  • ...
` PKK giderek Müslümanları hedef alan bir yapıya doğru gidiyor`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

DİYARBAKIR  - Kahvaltılı basın toplantısıyla basınla bir araya gelen Diyarbakır AK Parti milletvekili Cuma İçten gündeme dair önemli açıklamalarda bulundu. Açıklamalarında 6-7 Ekim 2014 tarihinde Diyarbakır’da meydana gelen ve PKK/HDP’li çetelerin Kurban eti dağıtan 16 yaşındaki Yasin Börü ve beraberinde bulunan 4 kişiyi vahşice katletmelerine de değinen İçten, PKK’nin bölgedeki Müslüman Kürt halkından rahatsızlık duyduğunu ve onları ötekileştirerek hedef gösterdiğini söyledi.

“Sokağa çıkmak, kendi insanına zulmetmek, öldürmek, katletmek demek değildir.”

6-7 Ekim olaylarının asıl müsebbiplerinin, siyasiler olduğunun altını çizen İçten, HDP Genel başkanının çeteleri sokağa davet etmesinin yanlış bir tavır olduğunu söyledi.

İçten, “16-17 yaşındaki gencecik çocuklar hunharca katledildi. Sokağa davet edilmeseydiler böyle bir şey olur muydu? Neymiş efendim: Sokağa çıkmak demokratik hak. Biz o kadar sokağa çıktık, başörtüsüne destek amaçlı. Ancak, hiçbir esnafın işyerlerini bombalamadık. Hiçbir yeri yakmadık. Hiçbir insana zarar vermedik. Sokağa çıkmak, kendi insanına zulmetmek, öldürmek, katletmek demek değildir.” diyerek yaşananlara tepki gösterdi.

“HDP’nin demokratik anlayışı, sokağa çıktığında taş atmak, Molotof atmak”

PKK/KCK/HDP’nin Kürt sorunu gibi bir derdinin olmadığını ve Kürt milleti üzerinden kirli bir siyaset yürütmeye çalıştıklarını söyleyen İçten, bölgede bu çetelerin meydanları savaş alanına çevirdiğinde, ya da şehirde insanlar bu olaylardan dolayı can verdiğinde HDP’li milletvekillerinin Antalya’da tatil yaptığının kimse tarafından unutulmaması gerektiğini söyledi.

İçten, “HDP’nin, KCK’nin ve PKK’nin derdi, Kürt Sorunu değildir. HDP’nin derdi Kürt Sorununu çözmek olsaydı, görüş belirtenler ötekileştirilmezdi. HDP’nin, KCK’nin ve PKK’nin istediği Kürt Sorununu çözmek olsaydı; Kürt halkının yüzde 90’ını iki gün boyunca eve hapsetmezdi. Hani nerde Özgürlük! HDP’nin demokratik anlayışı, sokağa çıktığında taş atmak, Molotof atmak, halkın malına zarar vermektir.” dedi.

“PKK/HDP/KCK, Kürt meselesinin önünde çok büyük bir engeldir”

HDP/PKK’nin bu tavrının Kürt milletinin özgürlüğüyle bir alakası olmayan tamamen sindirmeye ve ötekileştirmeye yönelik bir tavır olduğunu söyleyen İçten, “Biz onlarla mücadelemizi sürdüreceğiz. Ne kadar şiddet yaparlarsa yapsınlar. Ne kadar yıkarlarsa yıksınlar.  Ne kadar ötekileştirme yaparlarsa yapsınlar… PKK/HDP/KCK, Kürt meselesinin önünde çok büyük bir engeldir. Kürtlerin artık HDP/PKK/KCK sorunu vardır. Şu an Kürtlerin HDP sorunu vardır. Kendilerini temsil etmeyen, ancak kendi kimlikleri üzerinden siyaset üreten,  bir yapı vardır. O’da HDP’dir.” ifadelerini kullandı. 

“PKK’den dolayı 50 bine yakın Kürdün katledildi”

PKK/HDP’nin Kürtleri temsil etmediğini söyleyen İçten, PKK’nin Kürtleri katlettiğine dikkat çekerek PKK’den dolayı 50 bine yakın Kürdün katledildiğine vurgu yaptı.

İçten, “Defalarca toplantı yaptık. 50 bin insan katledildi.  PKK, 140’tan fazla terör saldırısını kendisi üstlendi.  Bize diyorlar ki:  Hükümet olarak, PKK ile görüşmeler yapıyorsunuz. Elbette ki görüşeceğiz. 20 yıl öncede görüşülüyordu. Bu günde görüşülüyor. Kürt Meselesinin çözümünde sadece PKK ya da HDP ile görüşülmedi. Bunun yanında bölgede faaliyet yürütün diğer dinamiklerle de görüşüldü. O zaman Mustazaf Der vardı. Onlarla da görüşüldü. HAK PAR ile de görüşüldü. Ancak bu insanları çözümden yana oldukları için PKK ile de görüşülmesi gerektiğini söylemişlerdi. Ancak PKK çözümden yana değil.” şeklinde konuştu.

“PKK giderek Müslümanları hedef alan bir yapıya doğru gidiyor”

PKK içinde bulunan Marksist Komünist alevi kesimin mütedeyyin Kürtlerden rahatsız olduğunu ve çözüm sürecini bitirmek istediklerin söyleyen İçten, PKK’nin giderek Müslümanları hedef alan bir yapıya doğru gittiğini söyledi.

İçten, “Tarihte bin yıl geriye gidelim. Kur’an Kurslarını kimler yaktı. Bunların hesabını kim verecek? Bunu asla kabul edemeyiz. Neden Kuran’ı Kerimler yakıldı? Gencecik çocuklar vahşice katledildi. Şehit Yasin kardeşimiz Kurban Bayramı’nda kurban eti dağıtırken yine onu tanıyan Kürtler tarafından nasıl vahşice katledildi? Bunu hepimiz biliyoruz. Ancak  herkesin referansına ve söylemine dikkat etmesi lazım. Birilerinin kendisi gibi düşünmeyen Kürtlere tahammül göstermesi lazım.” ifadelerini kullandı.

“Halkın tavır koyması lazım”

PKK’nin sergilediği son tavırlarıyla bir zalim olduğunun artık açıkça ortaya çıktığını ve herkesin bu memlekette zalime karşı açıkça konuşabilmesi gerektiğini belirten İçten, böyle bir durumda olayların çok farklı olacağına inandığını söyledi.

İçten, “Eskiden milletimiz devleti PKK’ya şikâyet ediyordu. Şimdi iş tersine döndü. Şimdi millet, PKK’yı, KCK’yı, HDP’yi devlete şikâyet ediyor. PKK büyük bir terör örgütüdür. PKK öldürüyor, katlediyor. PKK şimdide yol çeviriyor. Adam kaçırıyor. Bu halk buna karşı durduğunda hiçbir ideolojinin ayakta kalma şansı yoktur. Halkın, tavır koyması lazım.” dedi.    (İLKHA)

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir