• DOLAR 32.517
  • EURO 34.851
  • ALTIN 2488.323
  • ...
Hac'dan gelen Milletvekilleri için soru önergesi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

MERSİN - CHP’li Mersin Milletvekili Aytuğ Atıcı, Hac farizasını yerine getiren Milletvekillerinin Suudi Arabistan’da yaygın olarak görülen yüzde 40-45 ölümcül bir akciğer hastalığı olan MERS hastalığına yakalanıp yakalanmadığı hakkında TBMM Başkanlığı’nın cevaplaması için yazılı soru önergesi verdi.


 

Atıcı yaptığı açıklamada, “Son günlerde, Hac’dan dönen vatandaşlarımızın MERS hastalığı şüphesi ile Türkiye’nin her tarafında hastanelerde karantinaya alındığı görülmektedir. Hac’dan dönen vatandaş sayısı ve dağıldığı bölgelerin çeşitliliği MERS salgın riskini arttırmaktadır. Bu risk ülkemiz için, dünyanın sorunu haline gelen Ebola riskinden daha fazladır. Hastalığın kuluçka süresinin (bulaşmadan hastalık belirtilerinin çıkmasına kadar geçen süre) yaklaşık 15 gün olduğu bilindiğinden, Sağlık Bakanlığı da Hac’dan dönen vatandaşlarımızın aile hekimleri tarafından 15 gün süre ile takip edileceğini duyurmuştur.” diye belirtti.


 

Atıcı, Meclis Başkanlığı’nın yazılı olarak cevaplaması için şu soruları yöneltti;
Hac’dan dönen Milletvekili ve diğer TBMM personelinin MERS hastalığının kuluçka süresi bitene kadar Meclis’e gelmelerini engellemeyi düşünüyor musunuz? Bu konuda herhangi bir duyuru yapılmış mıdır? Hac’dan dönen ve MERS hastalığı şüphesi ile takip edilen Milletvekili veya Meclisi personeli var mıdır? Varsa kaç kişidir? Sağlık Bakanlığı bulaştırıcılık ve önlemler konusunda TBMM’ye herhangi bir uyarı yapmış mıdır?


 

Bilindiği gibi Hac’dan dönem kimi vatandaşlar rahatsızlanınca, MERS hastalığı şüphesiyle bulundukları illerde tedavi altına alınmıştı. (Osman Öksüz-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir