• DOLAR 32.603
  • EURO 34.811
  • ALTIN 2504.145
  • ...
Kızıltepe'de finansal okuryazarlık projesi  dersi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

MARDİN- Mardin’in Kızıltepe ilçesinde özel bir şirket  ile Milli Eğitim Bakanlığının ortaklaşa başlattıkları 3 kumbara finansal okuryazarlık projesi  ile 23 Nisan ilköğretim okulunda ders yapıldı.

Okulda yapılan dersten sonra bir açıklama yapan Mardin Proje Koordinatörü, Finansal okuryazarlık projesi koordinatörü ve Eğitmeni Mehmet Yusufoğlu proje hakkında bilgi vererek,  “Hazırlanan 15 ilden bir tane pilot il Mardin’di. Bende Mardin Eğitmeni olarak çalışıyorum. Bu günkü eğitimimiz 23 Nisan ilköğretim okulunda yaptık. Projemizin temel amacı çocuklara para konusunda farkındalık yaratmak bu farklılığı yaratabilmesi için çocuk yaşta bir takım şeyleri kazandırmak gerekiyor. Bizde 4. Sınıf itibarı ile bu eğitimi veriyoruz. Bu eğitimin temel amaçlarından bir diğeri ise paramızı nasıl değerlendirmemiz ve paramızı nasıl koruma altına almamızdır. Her insan parasını koruma altına almak ister ama bunu bu konuda kendisine güven sağlayamadığı için bu parasını kontrol etme yetkisi çoğu insanımızda maalesef yoktur. Bunu çevremizde görebiliyoruz.” Dedi.

Yusufoğlu daha sonra,   “Bu konuda çocuklarımızın yeni bir şeyler kazanması için bu projeyi vermekteyiz.  Bu projenin temel amaçlarından bir diğeri ise eğitim görülen pilot illerin dışındaki bütün illerde yaymaktır.  Tüm okul müdürlerimize ve yöneticilerimize yardımcı oldukları için çok teşekkür ediyoruz.”  İfadelerine yer verdi. (Mehmet Aslan-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir