• DOLAR 32.38
  • EURO 34.973
  • ALTIN 2325.56
  • ...

MARDİN - Midyat Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) Müdürü Abduurahim Güneş, hükümet konağı salonunda kamu kurum ve kuruluş temsilcilerine 6552 sayılı İş Kanunu İle Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılması İle Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılmasına Dair Kanun hakkında bilgilendirme toplantısı düzenledi.

Burada kamu müdürlerine hitap eden SGK Müdürü Güneş, “Kurumumuz bazı alacaklarını yeniden yapılandırarak peşin veya taksitler halinde ödenmesine imkân sağlanmıştır. İlçemizde yeni yapılandırmanın yürürlüğe girdiği tarihten itibaren yüzlerce kişinin başvurmasını bekliyoruz.”dedi.

Düzenlenen toplantıda, çalışanların ücret, izin, kıdem tazminatı ve toplu iş sözleşmelerini de içeren kanun hakkında önemli bilgiler veren Güneş daha sonra yeni kanunun getirdiği hakları anlattı. Yaklaşık 2 saat süren seminerde çalışma süreleri, çalışma koşulları, iş güvencesi, yıllık izin, kıdem tazminatı gibi konular detaylı bir şekilde ele alındı. Güneş, yapılandırmadan faydalanmak isteyenlerin başvurularını son güne bırakmamaları konusunda uyardı. (Adnan Oğuz İLKHA)