• DOLAR 32.359
  • EURO 35.116
  • ALTIN 2309.021
  • ...
Umut Kervanı Platformu Gaziantep`te toplandı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

GAZİANTEP - Umut Kervanı Yardım Platformu halka yönelik yaptığı yardım çalışmalarının daha düzenli yürütülmesi ve üye derneklerin faaliyetlerini değerlendirmek amacıyla Gaziantep’te genel bir toplantı düzenledi.

Platforma bağlı yardım derneklerinden biri olan Gaziantep Muhtaçlarla Yardımlaşma Derneğinde (Umut Der) gerçekleştirilen toplantı saat 10.00’da başladı. Toplantıya Umut Kervanı Yardım Platformuna bağlı derneklerin yetkilileri katıldı.

Umut Kervanı Yardım Platformu Genel Koordinatörü Masum Ayyıldız’ın başkanlığında gerçekleştirilen toplantının amacı, “Platforma bağlı derneklerin muhtaçlara yönelik yapacakları psikolojik ve sosyal destek kalitesinin artırılması, karşılıklı tecrübelerden istifade ve faaliyet paylaşımı yapmak için değerlendirmelerde bulunmak.” olarak açıklandı.

Selamlama ve açılış konuşmasıyla başlayan toplantıda, “Beyanname bildirimi sonucu ve dernekler arası ayni ve nakdi yardımlar, Kurban Bayramı öncesi ve sonrası yapılan çalışmalar, Kurban derisi kampanyası sonuç bildirimi, Kurban çalışması ile eksik ve öneriler. Bir sonraki toplantının yer ve zamanının belirlenmesi ve yapılabilecek faaliyet örneklerinin tespitinde bulunmak” gibi maddeler ele alındı.

Toplantı sonrası platform, Kurban Bayramı’nın son gününde PKK/HDP yandaşlarının Kobani bahanesiyle, platform üyesi Köy-Der başta olmak üzere İslami STK’lara ve mütedeyyin şahıslara yönelik yaptığı saldırılarla ilgili bir basın açıklaması yapıldı.

Umut Kervanı Yardım Platformu Genel Koordinatörü Masum Ayyıldız yaptığı açıklamada, “Umut Kervanı Yardım Platformu olarak 10. Toplantımızı Gaziantep Umut Der’de yaptık. Yaptığımız bu toplantıda özellikle Kurban Bayramı’nın son gününde Kobani bahane edilerek sokakların kan gölüne çevrilmesini değerlendirdik. Bu olayların yardım faaliyetlerimize olan etkisini değerlendirdik. Bu değerlendirmeler neticesinde platform üyemiz Köy Der’e yönelik PKK/HDP çetelerince yapılan saldırıyı kınıyoruz. Saldırılar sonucunda şehit olan kardeşlerimizin şahadetlerini tebrik eder ailelerine başsağlığı diliyoruz. Tüm kardeşlerimizi de geçmiş olsun temennilerinde bulunuyoruz. Bizim şu sevincimiz var: Umut Kervanı Yardım Platformu üyesi olan bir derneğin fakir ve muhtaçlara yardım dağıtırken görev başında üyelerinin şehit edilmeleri bizim için ayrı bir sevinçtir. Biz şehitlerimizin kanlarının inşallah boşa gitmediğini ve şehitlerimizin kanları çalışlarımızı bereketlendirdiğine inanıyoruz.”dedi.  (İbrahim Koçyiğit-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir