• DOLAR 32.382
  • EURO 35.117
  • ALTIN 2326.289
  • ...
Adıyaman'dan Kobani provokatörlerine sert tepki
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

ADIYAMAN – Peygamber Sevdalıları Platformuna üye Adıyaman Vahdet Der ve Adıyaman’daki STK’lar, 6-7 Ekim’de IŞİD’in Kobani saldırılarını bahane ederek, sokaklarda terör estiren PKK/HDP yandaşlarının vahşice katlettiği Yasin Börü ve diğer şehitler için basın açıklaması düzenledi. Basın açıklaması Demokrasi Parkında yapıldı.


 

‘Muhammedi Duruşun Adıdır şehadet’, ‘Hepimiz Yasin Börü’yüz’, ‘Kur’an-ı yakanı Kur’an yakacak’, ‘Em ne Kurtçî û ne Turkçîne em tev Muhammedîne’, ‘Kahrol Bebek Katili İslam Düşmanı HDPKK’ yazılı pankartlar taşıyan grup PKK lehine sık sık slogan attı.

Basın Açıklamasını okuyan Vahdet Der Başkanı Bilal Demir, “Tüm halkımızın malumudur ki Selahattin Demirtaş’ın çağrısı üzerine silahlanarak sokaklara dökülen HDP/PKK yandaşları ‘her Kobani her yer direniş’ diyerek Doğu ve Güneydoğu’yu kan gölüne çevirmiştir. Doksanlı yıllarda olduğu gibi bu günde mütedeyyin insanları hedef seçen bu gözü dönmüş İslam düşmanı caniler ellerinde kurban eti poşetleri ile kapı kapı dolaşıp ihtiyaç sahiplerinin bir nebze de olsa Bayramlarının buruk geçmemesi için gecesini gündüzüne katıp çalışan dindar sekiz kardeşimizi katlederek şehit etmişlerdir.” Dedi.

Sözde Kürt halkını savunduklarını söyleyen PKK/HDP’ye seslenen Demir daha sonra, “Önce silahla ateş edip sonra vücutlarının değişik yerlerine onlarca bıçak ve satır darbeleri vurduktan sonra binanın üçüncü katından aşağı atıyorlar bu da yetmiyor o gözü dönmüş caniler daha sonra bu Müslüman kardeşlerimizin bedenlerine benzin dökerek yakıyorlar. Şimdi soruyoruz bu mudur? Kürt halkını savunmak bu mudur? Özgürlük anlayışı bumu demokrasi dediğiniz şey.” İfadelerini kullandı.

PKK/HPD’nin İslam’a ve Kur’an-a düşman olduğunu dile getiren Demir, “ Son eylemlerde özellikle insanların rahatı ve refahı için çalışan medrese, dernek, vakıf ve özellikle İslami söylemlerle ön plana çıkan Hüda Par’a saldırmaları onların gerçek yüzünü ortaya çıkarmıştır. Bu zalim, cani ve vahşi güruha şu ilahi kelamı hatırlatmak istiyoruz, “ Sakın Allah’ı zalimlerin yaptıklarından habersiz sanma ! O onların azabını ancak gözlerin dehşetle yerinden fırlayacağı bir güne ertelemektedir.’ İfadelerine yer verdi.

Demir konuşmasının devamında, “ Olayın canlı tanığı olan ve vücudunun değişik yerlerinden yaralanan Yusuf Er’in, ‘defalarca polisi aradık ancak her defasında bir şey yapamayacaklarını söyleyerek telefonu yüzümüze kapattılar ve bize iyi günler diyerek bizi ölüme terk etiler,” demesi polisin kime hizmet ettiği sorusunu sormamız için yeterli bir sebeptir. Emniyet mensuplarına şunu sormak istiyoruz. Mütedeyyin bir şahsı takip edecek onlarca polisiniz varda onları koruyacak bir polisiniz yok mu?” şeklinde devam etti.

Demir son olarak, “ Bangladeş’in 1971 yılındaki bağımsızlık savaşı sırasında soykırım ve insanlığa karşı suç işlemek için plan yapmak, komplu kormak, tahrik ve suç ortaklığı gerekçesiyle ömür boyu hapis cezasına mahkûm edildikten sonra 92 yaşında cezaevinde bulunan Cemaat-i İslami lideri Gulam Azam hakkın rahmetine kavuştu. Bu vesileyle buradan kendisi için Allah’tan rahmet diliyor ve yapmış olduğu İslami çalışmalardan dolayı Allah mükâfatını kat kat artırsın” ifadelerini kaydetti. (Mehmet EREN - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir