• DOLAR 32.51
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
Çiftçiler tohumlamaya başladı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

AĞRI – Çiftçiler gelecek yıl hasat yapabilmek için kolları sıvadılar. Hedef kar yağmadan önce tohumlamayı bitirebilmek. Bununla beraber çiftçiler emeklerinin karşılığını alamadıklarından dolayı şikâyetçiler.

Gelecek yılın hasadı için hazırlık yapanlardan biri de Ağrı’nın Hamur ilçesine bağlı Sarıbuğday (Paşvan) köyü sakinlerinden Doğan Dursun.

Kendisine ait zirai aletler ile tohumlama yapan Dursun, bölgenin geçim kaynaklarından olan hayvancılık ve çiftçilikte gerekli önlemler alınmadığı için emeklerinin karşılığını alamadıklarını belirtti.

Dursun, “Ben geçimimi çiftçilik yaparak sağlıyorum. Gelecek yıl hasat yapabilmek için tohumlama yapıyorum. Geçim kaynağımız olan bu arazilere verdiğimiz emeğin karşılığını alamıyoruz. Çünkü araçlarımızda kullandığımız mazot pahalı, gübre ise zaten ayrı bir külfet. Şimdi buna rağmen yaptığımız çalışma neticesinde de ekinlerimiz ucuza gidiyor. Onun yanında arazilerden elde ettiğimiz samanın da parasal olarak kıymeti yok. Birde üstüne yağmur vurunca ürünler ziyan oluyor ve ciddi olarak maddi sıkıntı meydana geliyor. Özellikle gübre ve mazotta ciddi indirimler olursa geçim kaynağımız olan çiftçilikte para kazanırız. Yoksa kazanç mümkün değil. “ dedi. (Ömer Adıgüzel - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir