• DOLAR 32.376
  • EURO 35.064
  • ALTIN 2325.797
  • ...
Kur`an sevgisi artırılması için çalışmalar yapılmalı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

MERSİN - Tarsus Müftülüğünün düzenlediği Kur’an-ı Kerim ziyafetine katılan Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi öğretim üyesi, Fatih Çollak, Kur’an`ın hayatın önündeki zorlukları kaldırdığını söyledi.

Saat 10.00’da başlayan program Tarsus Merkez Kur’an Kursu Veli Divar ve Mersin Muğdat Camii İmam-Hatibi Hasan Tekerlek`in okudukları Kur’an-ı Kerim`in ardından İlçe Müftüsü Hayri Erenay’ın konuşmasıyla devam etti.

Erenay, “İnsanlar tarihlerini amelleri ile yazarlar. Bir insanın yazabileceği en güzel tarih hiç kuşkusuz Kur’an’a hizmettir. İşte huzurunda bulunduğumuz hocamız, ülkemizin Kur’an hizmeti noktasında tarih yazmış bir büyüğümüzdür. Tüm Tarsuslular adına kendilerinden dua bekliyor, sağlık ve afiyet içerisinde hayırlı ömürler diliyorum.” dedi.

Müftü Erenay’ın ardından konuşan, Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim üyesi Yrd. Doç. Dr. Fatih Çollak,“Böyle coşkulu bir topluluğun önünde ve insanlara hitap etmenin zor olduğunu ancak anlatacağı konunun Allah Kelamı olmasının bu zorluğu kolaylaştıracağını ümit ettiğini belirti. Çünkü Kur’an insanların hem daha iyi kul olmalarını hem de hayatlarındaki zorlukları ortadan kaldırdığını” söyledi.

Toplumda Kur’an sevgisinin artmasının ve insanların bilinçlenmesine yönelik çalışmaların yapılması gerektiğini vurgulayan Çollak, “Allah bir ayetinde bizlere, ‘Biz Bu Kur’an-ı kullarımız içerisinden seçtiklerimize miras bıraktık. Bu kullar içerisinde bir kısmı Kendilerine zulmettiler, bir kısmı orta yolu tercih ettiler, ama bir kısmı da Allah’ın ikramı ve izni ile bu Kur’an ile hayırlarda birbirleri ile yarıştılar. Bu üçüncü grup asıl kurtuluşa erecek olanlardır” buyuruyor. Sizler bu manada bugün bu müjdeye nail olma ümidi ile buraya teşrif ettiniz. sizleri kutluyorum.” dedi.

Yapılan konuşmaların ardından program, Fatih Çollak’ın Kur’an tilaveti ile son erdi.

Programa, Ak Parti Mersin Milletvekili Ahmet Tevfik Uzun, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, Tarsus Belediye Başkanı Şevket Can, Tarsus Kaymakamı Hasan Göç, Tarsus Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Çelenk, çeşitli sivil toplum örgütü temsilcileri, din görevlilerinin yanı sıra çok sayıda vatandaş katıldı. (A. Hakim Kurt - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir