• DOLAR 32.384
  • EURO 35.136
  • ALTIN 2325.72
  • ...
Tunus seçimlerinin ilk sonuçları
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

TUNUS - Tunus’ta yapılan parlamento seçimlerinin ilk sonuçları gelmeye başladı.  Seçime katılımın yüzde 55 oranında olduğu belirtiliyor.

Sandıkların yüzde 57'sinin açıldığı bildirilirken ilk sonuçlar göre, Nida Tunus Partisi'nin yüzde 39, Nahda Hareketi yüzde 33, Cumhuriyet İçin Kongre Partisi'nin yüzde 5,8, Afak Hareketi'nin yüzde 5,3, Halk Cephesi'nin yüzde 4,3, Tunus İçin Birlik Partisi'nin yüzde 3,3 oy aldığı belirtiliyor.

Genel seçimler sonrası bir açılama yapan Nahda Hareketi lideri Gannuşi, seçimler sonrasında kazananın Tunus halkı olduğunu ifade etti.

Gannuşi, Tunus’ta öncelikle devrim sürecini gerçekleştirdiklerini ve bu süreçten sonra Tunus’ta yeni bir anayasa ve bugün de özgür ve demokratik seçimleri yaptıklarını söyledi.

Açılanan ilk sonuçlara itibar etmediklerini, bunların insanların kafasını karıştırmak için yapılan açıklamalar olduğunu ifade ederek “Seçim sonuçları ne olursa olsun biz kabul edeceğiz çünkü biz seçimlerden nasıl bir sonuç alacağımızı biliyoruz. Bu seçimlerde kazanan Tunus olmuştur ve anlaşılan o ki Tunus halkı bize koalisyon görevi verecek.” dedi.

Parlamento seçimlerinin oy sayım işlemi devam ediyor. (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir