• DOLAR 32.584
  • EURO 34.918
  • ALTIN 2429.668
  • ...
`PKK-Hizbullah Çatışmasını İstemiyoruz`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

 PKK lideri Abdullah Öcalan ile MİT arasında yapılan pazarlıklar neticesinde asker ve polis saldırılarına ara veren PKK, önceki gün Hakkari`nin Yüksekova ilçesinde çarşı iznine çıkan sivil giyimli 3 askeri öldürmesi toplumun arklı kesimlerinden büyük tepki topladı.

"Amerika İstedi, PKK Saldırdı"

Milat Gazetesine konuşan HÜDA PAR sözcüsü Sait Şahin, saldırıya tepki göstererek, “Elbette bu saldırılar sadece PKK` nin bağımsız iradesinin bir sonucu değil. Çünkü PKK bağımsız bir yapı degil.

Çıkar işbirliği çerçevesinde Türkiye üzerine hesapları olan bölgesel ve uluslar arası güçlerle iş tutan bir örgüt.

Bize göre son PKK`nin de hedeflerini gerçekleştirmek istediği son olayları ABD istedi. Türkiyeyi Suriye zeminine çekmek ve orada İran`la karşı karşıya getirmek istiyor.

Böylece Sunni-Şii düşmanlığını bu coğrafyada iflah olmaz bir çatışmaya dönüştürmek istiyor.

Bu şekilde hem jeopolitik hakimiyet üzerinden emperyal hedeflerini gerçekleştirmiş olacak, hem de müslümanları birbirine kırdırarak İslam`ı silmiş olacak. Ama hesapların üzerinde bir hesap vardır.

Nurunu söndürmeye çalıştıkları Allah, nurunu tamamlyacaktır. Yeter ki biz müslümanlar oynanan oyunları görüp, birbirimize sahip çıkalım” dedi.

PKK-Hizbullah Çatışmasını İstemiyoruz

PKK-Hizbullah çatışmasının çıkmaması için öaba sarfettiklerini belirten Şahin, “PKK- Hizbullah çatışmasının çıkmasını istemiyoruz. Siyasi parti olarak etkimizi kullanmaya çalışıyoruz.

Ama bu saldırılar engellenmez devam eder de devlet de vatandaşının can-mal güvenliğini sağlamazsa doğal olarak böyle bir sürecin yaşanması muhtemeldir.

Zira 90`lı yıllar da böyle yaşanmıştı. Böyle bir çatışma bölgemiz ve ülke için felaket olur. Bunun yaşanmaması için saldırıların durması/durdurulması gerekir, bu konuda herkese de sorumluluklar düşüyor.” diyerek duyarlılık sahibi herkesi sorumluluk almaya davet etti.

Bu haberler de ilginizi çekebilir