• DOLAR 32.601
  • EURO 34.833
  • ALTIN 2492.704
  • ...
Kars'ta MERS şüphesiyle bir hasta gözlem altına alındı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

KARS - Alınan bilgiye göre, Selim ilçesine bağlı Kırkpınar köyünde ikamet eden 84 yaşındaki A.A, yüksek ateş, öksürük ve kırgınlık şikayetiyle Kars Devlet Hastanesine başvurdu. A.A, Mers virüsü şüphesiyle gözetim altına alındı.

Geçen hafta hacdan geldiği öğrenilen A.A’nın durumu hakkında açıklama yapan Sağlık İl Müdürü Dr. Ümit Düğer, şüphe dolayısıyla hastanenin acil servis bölümünde tedbir aldıklarını söyledi. Hastaneden gelen değerlendirmelere göre hastanın MERS virüsüne yakalanmadığı yönünde kanaat olduğunu belirten Düğer, "Her ihtimale karşı tedbirimizi aldık"dedi.

Hastalık durumunda serin kanlı davranılması gerektiğini vurgulayan Düğer, "Bir hafta önce hacdan gelen hastamız yüksek ateş, öksürük ve kırgınlık şikayetiyle geldi. Her ihtimale karşı prosedürü başlatmak zorundayız. Bir saat daha takip edip, muhtemelen evine göndereceğiz" diye konuştu.

Öte yandan tedavi için acil servisi gelen hastalar da Kafkas Üniversitesi (KAÜ) Eğitim Araştırma ve Uygulama Hastanesine yönlendirildi. (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir