• DOLAR 32.372
  • EURO 34.972
  • ALTIN 2325.481
  • ...
Mardin ZMO'da hizmet içi eğitim
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

MARDİN – Ziraat Mühendisleri Odası Mardin Şubesi’nin hizmet içi eğitim programı devam ediyor.  Artuklu Üniversitesi Kızıltepe Meslek Yüksekokul 'u öğretim üyesi Yrd. Doç. Dr. M. Necat İzgi tarafından verilen hizmet içi eğitim seminerine 50‘ye yakın tarım danışmanı katıldı.

Konuyla ilgili bir açıklama yapan Ziraat Mühendisleri Odası Mardin Şube Mehmet Ali Dündar, meslektaşlarına yönelik eğitimlerinin devam ettiğini söyledi.

Dündar, "Bugün tarım danışmanlarına yönelik 3. eğitimimizi düzenledik. Tarımcılarımızın görevlerini daha etkin ifa edebilmeleri için bu eğitimleri yararlı ve önemli buluyoruz. Değerli hocamız Dr. M. Necat İzgi’ye katkılarından dolayı teşekkür ediyorum. Son 3 yıldır odamız yönetimi tarafından üyelerimize yönelik düzenlenen onlarca eğitim ve danışma toplantılarının ilimiz tarımına büyük katkılar sunduğuna inanıyoruz. Odamızın her yıl hazırladığı Mardin Tarım raporumuzda yıl sonunda kamuoyu ile paylaşmayı hedefliyoruz. Amacımız başta meslektaşlarımız olmak üzere tüm Tarım birleşenlerine bilgi alanında yararlı olmaktır." dedi.

Eğitim konusunu alternatif ürünler olarak seçmelerinin önemli nedenleri olduğunu dile getiren Dündar, Mardin ürün deseninin zenginleşmesi gerektiğini dile getirdi. Dündar, “İlimiz üretim deseni 3-4 ürün ağırlıklı bir üretim arz etmektedir. Özellikle son dönemde yaşanan enerji sıkıntıları göz önüne alındığında alternatif ürünlere yönelmek kaçınılmaz bir hal almıştır. Yüksek katma değerli ürünlerin ilimizde yetiştirilmesi ile daha fazla istihdam ve gelir sağlanmış olacaktır. Bu da ürün çeşitliliği ile beraber, yeni pazarların oluşmasına zemin hazırlayacaktır. Tarımsal ürünler bazında kendine yeter bir ülke olabilmemiz, tarım sektöründeki istihdamı arttırabilme ve çiftçilerimizin gelir düzeyini yükselte bilmemiz için alternatif ürünlerin üretim desenimizde daha fazla yer alması gereklidir.” dedi.

Aspir, Burçak, Nar, Mahlep, Nane, Kekik, Kişniş, Bıttım, Sudan otu, Çörek otu, Kavun vb. Alternatif ürünlerin geniş bir şekilde tanıtıldığı eğitim toplantısı dilek ve temennilerle sona erdi. (M. Salih Keskin – İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir