• DOLAR 32.585
  • EURO 34.833
  • ALTIN 2500.5
  • ...
Batman'da Talasemi Servisinde yatak kapasitesi artırıldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BATMAN - Batman Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi Talasemi Servisinde yatak kapasitesi artırıldı. Yeni düzenlemeyle yatak kapasitesi mevcut durumun iki katına çıkarıldı.

Yapılan düzenlemeye ilişkin bilgi veren Hastane Yöneticisi Uzman Doktor M. Halit Demir, “Hastanemiz bünyesinde bulunan talesemi servisimiz ihtiyaca cevap vermekte çok yetersizdi. Yeni düzenleme ile hem yatak sayısını artırdık hem de servisin fiziki koşullarını iyileştirerek hastalarımıza yakışır bir duruma getirmeye özen gösterdik. Servisimizde 4 yatak mevcuttu, onu 8’e çıkardık.” dedi.

Talasemi servisinde 134 hastaya hizmet verildiğine dikkat çeken. Doktor Demir, “Bu servisimizde bir günde yaklaşık 15-20 talasemi hastasına tedavileri uygulanıyor. Servisin son durumu bu hastalıktan muzdarip olan hasta ve hasta yakınlarını çok sevindirdi. Hastanemizin diğer bölümlerinde de yeni düzenlemelerimiz devam ediyor. Bu çalışmalarımız bittiğinde hastalarımıza daha modern koşullarda hizmet vermeyi hedefliyoruz.” İfadelerine yer verdi. (M.Fatih Akgül-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir