• DOLAR 32.504
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
Aksaray`da HDP/PKK çeteleri protesto edildi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

AKSARAY- Aksaray İlim Kültür Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (AKSA-DER) bu gün saat 14.00’da Hükümet meydanında yaptığı basın açıklaması ile, HDP’nin Kobani‘yi bahane ederek  çetelerini sokağa dökmesi ve mütedeyyin insanları hedef göstermesinin ardından, bir çok yerde terör estirmesini protesto etti.

Açılış konuşmasını yapan İlahiyatçı Nezir Tunç “ Kobani bahanesi ile İslam’a savaş açtılar, Birkaç örnek vermek istiyorum, Batman’da özürlü bir kişi sırf sakallı olduğundan dolayı 14 yerinden bıçaklandı. Kızıltepe’ de sadece sakallı olduğundan dolayı 2 kişi katledildi, Diyarbakır merkezde sırf hanımı tesettürlü olduğundan dolayı 55 yaşındaki bir amcamızı katlettiler. Van’da mütedeyyin kişiliği ile bilinen bir Müslüman, sakalından dolayı vahşice katledildi. İşte bu zalimlerin hedefi Kuran kurslarıdır, hedefleri Camilerdir, hedefleri Müslüman insanlardır, hedefleri sakallı kişilerdir ve tesettürlü kişilerdir. Bu çeteler özellikle HÜDA-PAR ve Peygamber Sevdalıları Platformu’na bağlı STK’lara saldırıyorlar. Kurban bayramının 4. gününden itibaren HÜDA-PAR ve Peygamber Sevdalıları Platformu üyesi Derneklere yaklaşık 100 ayrı saldırı yapıldı, bu saldırılarda 21 tane HÜDA-PAR binası tamamen yakıldı, onlarca Sivil Toplum Kuruluşu’nun binaları da yakıldı, talan edildi. Kobani bahanesi ile özellikle Doğu ve Güneydoğu illerimizde terör estiren bu çeteler, Nusaybin ilçesinde Ezanları susturdular, Nusaybin’de Ezan okunamaz hale geldi. Diyarbakır’da 1 milyon 200 bin insanın yaşadığı bir metropol kentten bahsediyoruz, birkaç Cami dışında Diyarbakır’daki sokağa çıkma yasağı nedeniyle camilerde ezan okunamadı.

Çözüm süreci var diye Doğu ve Güneydoğu illerimizi, Budist çeteleri aratmayan bu vandallara teslim eden Hükümet’e sesleniyoruz, Cumhurbaşkanından, Başbakanına ve bütün yetkililer Doğu’daki bu mazlum Müslümanları, bu mazlum Mustazaf’ların hakkını dile getirmeleri lazım. Çözüm süreci var diye bu Müslümanların ahını alamazsınız. Bu Müslümanların ahını alırsanız, bunu iyi bilin ki altından kalkamazsınız. Çünkü, Gözü yaşlı annelerin, o yetim kalan çocukların bedduası, sizin belinizi doğrultmayacak. Bunu iyi bilmemiz lazım.

İslami Sivil Toplum Kuruluşları, Budist çeteleri aratmayan bu vahşi Vandallara karşı kardeşlerinin yanında olduğunu ve doğudaki Müslümanlarla gönül bağı olduklarını deklare etmelidirler. Yoksa O hocaları dinleyen öğrenciler, “Hocam sen Ayet okuyorsun, Hadis okuyorsun da kardeşlerimiz öldürülüyor, biz bir şey yapmayacak mıyız?” diyecek pozisyona geliyorlar. Ve Allah bunun hesabını soracaktır. Zalimler için yaşasın Cehennem diyorum.” şeklinde konuştu.

Nezir Tunç, konuşmasını yaptığı sırada sözü sık sık Tekbirlerle  kesilerek, ‘Kahrolsun PKK’ , ‘Zalimler için yaşasın cehennem’ sloganları atıldı.
Daha sonra söz alan AKSA-DER Başkanı Mustafa Bilgiç basın açıklamasını okudu. Basın açıklamasında“PKK/HDP’nin çağrısıyla “her yer Kobani” sloganıyla meydanlarda terör estirdiler. Başta, İslami STK’lar ve partiler  ile mütedeyyin insanlara saldıran bu azgın çetelerin tavrı, bizlere bunların ne denli İslam düşmanı olduklarını gösteriyor.

Bu azgın güruhun tesettürlü bacılara, sakallı insanlara saldırıp katletmeleri, camileri ateşe vermeleri ve Kur’an Kurslarını yakmalarından anlıyoruz ki, bunların baş düşmanı; camiler, Kur’an kursları ve İslam’ın şiarlarından olan tesettür ve sakaldır.

PKK/HDP yöneticileri, Kobani bahanesiyle çetelerini sokaklara dökerek Ülkeyi kaosa ve doksanlı yılların karanlık günlerine götürmek istedi. Bu çeteler özellikle Doğu ve Güneydoğu illerimizde yüzlerce ev, dükkân, kamu binaları, İslami parti ve STK binalarını yaktılar. Kendi ideolojilerinde olmayan herkesi düşman görerek saldıran azgın çeteler, özellikle HÜDA PAR ve Peygamber Sevdalıları Platformuna bağlı STK’ların üye ve gönüllülerine resmen savaş açtılar.” denildi. ( Ömer Yıldırım-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir