• DOLAR 32.504
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
"Diyarbakır'da yaşanan olaylar kabul edilemez
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

MUŞ-Sağlık Bakanı Mehmet Miezzinoğlu Muşta bir dizi ziyaretlerde bulundu. Ak Parti Muş Danışma Kurulu Toplantısına katılan Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, toplantıda yaptığı konuşmada bölgede yaşanan olaylara da değindi. Diyarbakır’da yaşanların kabul edilemez olduğunu ifade eden Müezzinoğlu yaşanan olaylardan sonra meclisin yeni yaptırımlara gideceğini kaydetti.

Bölge insanının aynı inancın ve aynı medeniyetin insanı olduğunu vurgulayan Bakan Müezzinoğlu; "Biz aynı inancın aynı bölgenin insanlarıyız. Tarihi geçmişimizde, biz bu ülkeye bu millete, bu medeniyete çok hizmetler etmiş bir anlayışın mensuplarıyız. Şimdi birbirimize kötülük, birbirimize zulüm, birbirimize ihanet, birbirimizi öldüren, bir birbirimizi tahrip eden eylemler niye. Geçtiğimiz bayram sonrası Diyarbakır'da yapılanlar kimin kime zulmü.'' dedi.

Önümüzdeki süreçte bu yapılan eylemlere dair yeni yaptırımların uygulamaya konulacağını ifade eden Bakan Müzzinoğlu konuşmasının devamında; "Önümüzdeki süreçte hainlik yapan, ihanet edenlere, huzuru bozanlara, yakanlara, yıkanlara çok daha katı, çok daha acil, ilk müdahalesini güçlü yapan yasal düzenleme yapacağız.Yüzüne maske takıp, Molotof kokteylli atıp savaşa gider gibi huzursuzluğa giden, yakıp yıkmaya giden, birbirini korkutmaya, toplumun huzurunu bozmaya gidenlere asla müsaademiz olmayacak'' şeklinde konuştu.                                                                                                        

Toplantıda Ak Parti ve Sağlık Bakanlığı olarak Türkiye genelinde yapılan çalışmalar ve özellikle sağlık alanında yapılan icraatlardan bahsedildi. Yapılan konuşmanın ardından toplantı basına kapalı bir şekilde devam etti.

Toplantının ardından Bakan Müezzinoğlu’nun ziyareti tamamlanma aşamasında olan Muş Devlet Hastanesinin yeni binasını gezmesiyle devam etti.

Burada gazetecilerin sorularını cevaplayan Bakan Müeezsinoğlu : "Muş'a dünya standartlarının ötesinde, son derece ileri teknoloji ile donatılmış, yaklaşık 400 yatak kapasiteli hastanesi ve modern fiziki yapısını hizmetini sunuyoruz. Tüm halkımıza hayırlı olsun" dedi.

Bakan Müezzinoğlu havayoluyla Siirt'e gitmek üzere Muş'tan ayrıldı. (M. Şirin çağlayan-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir