• DOLAR 32.594
  • EURO 34.818
  • ALTIN 2513.952
  • ...
HÜDA-PAR`dan yakılan Cami-Der`e ziyaret
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

DİYARBAKIR- Hür Dava Partisi (HÜDA PAR) Diyarbakır İl Başkanı Şeyhmus Tanrıkulu, HÜDA PAR Sur İlçe Başkanı Mahmut Uçar ve beraberindeki heyet, PKK/HDP yandaşları tarafından saldırıya uğrayan, Camileri ve Kuran Kursları Yaptırma, Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği’ni (Cami-Der) ziyaret etti.

HÜDA PAR Diyarbakır İl Başkanlığından oluşan heyet, Sur ilçesinde PKK yandaşları tarafından iş yerleri yağmalanan esnafa geçmiş olsun ziyaretinde bulunduktan sonra Cami Der üye ve gönüllüleriyle bir araya geldi.

İslami faaliyet yürüten kurumlara yapılan saldırıların doğrudan İslam’a yapılmış saldırılar olduğunu söyleyen HÜDA PAR Diyarbakır İl Başkanı Tanrıkulu, “Müslümanların kutsal kitabı olan Kuran’ı Kerimlerin bile dışarıya atılarak yakıldığı bu saldırılar, barbarca yapılmıştır. Müslüman bir kişi asla İslami değerlere saldıramaz. Saldırıya doğrudan veya dolaylı olarak alet olan herkesi kınıyoruz.” dedi.

Suriye’nin Kobani bölgesinde IŞİD ile PYD arasında çıkan çatışmaları bahane eden HDP’nin çağrısıyla sokaklara inen PKK yandaşları, Kurban Bayramı’nda Cami-Der’e yaptıkları saldırıda, dernek içerisinde bulunan Kuran’ı Kerim ve İslami kitapları yakmış, derneği kullanılamaz hale getirmişlerdi.

(İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir