• DOLAR 32.525
  • EURO 34.786
  • ALTIN 2497.64
  • ...
Siyonist israilin Kudüs`te Cenaze Engeli
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

İşgal bölgesinde mahkeme, Kudüs’te aracıyla eylem yapan ve İsrail polisi tarafından şehid edilen Filistinli gencin cenazesinin ertelenmesine hükmetti.

Kararın ardından dün gece Kudüs’te patlama sesleri duyuldu. Özellikle pazar sabahı erken vakitlerde Selvan Mahallesi`nde Filistinliler ile işgal güçleri arasında çatışmalar yaşandı. İşgal polisi patlayıcı madde attıkları iddiasıyla 4 Filistinli`yi gözaltına aldı.

Cuma ve cumartesi günleri Kudüs’te Filistinliler ile işgal güçleri arasında çatışmalar yaşandı, 40’tan fazla Filistinli yaralandı. Çatışmalar ağırlıklı olarak Kudüs’ün Selvan Mahallesi’nde yaşandı.

Doğu Kudüs’ün banliyölerinden Ebu Deys beldesinde de onlarca Filistinli genç ile İşgal askerleri arasında atışma çıktı. Çatışmalarda on Filistinli genç yaralandı.

Polis, perşembe günü Kudüs’te aracıyla eylem yapan ve , 8 kişinin yaralanmasına neden olan Filistinli gencin cenazesine sadece 80 kişinin katılmasına izin verdi.

Siyonist yetkilileri, cenaze sırasında olayların yaşanmasını gerekçe göstererek defin işleminin gece yapılmasına karar verdi.

Batı Şeria’da Filistinli bir genç şehid edildi

Cuma günü, Batı Şeria’da işgalci yerleşimcilerin kullandığı bir yolun güvenliğini sağlayan polis ekibinin vurarak şehid ettiği 14 yaşındaki Filistinli Urva Hamad`ın cenazesi Ramallahta binlerce kişinin katılımıyla defnedildi. Hammad’ın cenazesinin Ramallah`taki Tıp Kompleksi`nden alınışı sırasında Filistinliler İsrail aleyhine sloganlar attı. Urva’nın cenazesi buradan memleketi Selvad kasabasına götürüldü.

İsrail polisinin öldürdüğü gencin babası da kendisi de ABD vatandaşı.

Olayın ardından Filistinliler ile İsrail askerleri arasında Ramallah yakınlarındaki Selvad beldesi girişinde çatışma çıkmıştı.

Al Jazeera

Bu haberler de ilginizi çekebilir