• DOLAR 32.521
  • EURO 34.803
  • ALTIN 2423.139
  • ...
"CHP faşizan politikalarından ötürü özür dilemeli"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

KOCAELİ- Kocaeli İnanç Özgürlüğü Platformu 497. Hafta basın açıklamasını okuyan Zahit Mollrecep  CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Haluk Koç, Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu'nun PYD ile ilgili açıklamalarının şaşkınlık ve tepki dalgası meydana getirdiğini belirtti.

Mollrecep,  CHP Müslüman Kürt halkına şirin gözükmek istiyorsa, ilkeleri arasında olan Türk milliyetçiliğine son vermesi gerektiğini ifade ederek,  “Faşizmden vazgeçtiğini bildirip, bu güne kadar, ülkede yaşayan, farklı etnik gruplara karşı yürüttüğü, faşist asimle politikalarından pişman olduğunu açıklayıp, Türkiye halkından özür dilemelidir. terörist çetesi PKK' nın kardeşi terörist PYD ye destek, açıkça PKK’ya destektir. Faşist politikalarını bırakmadığı sürece Müslüman Kürt halkının, CHP gibi ırkçı faşist bir partiyi affetmesi, oy vermesi mümkün değildir. Dış güçlerin Kobani üzerinden bu ülkeye zarar verme senaryolarına, Amerika'dan icazetli CHP'de rolünü hakkıyla oynamaya başlamıştır.” Dedi.

Mollrecep basın açıklamasında daha sonra, “Daha evvel Kobani bahanesi ile dış güçlerin talimatıyla çıkartılan isyanda halkı sokağa davet eden CHP, partisinden tepki istifaları olması üzerine, geri adım atıp sesini kesmişti. PKK’nın kardeşi olan PYD'ye verdiği destekten dolayı CHP içinde bulunan ve bu vatanı seven tüm CHP’lileri istifaya davet ediyoruz. Bu vatanı seven insanların terör çetesi olan PKK'nın destekçisi CHP gibi bir partide işi olamaz. Kalmaları durumunda onlarda bu ihanete ortaktır, onlar da PKK destekçisidir. ölen insanların kanı onların da elindedir.” İfadelerine yer verdi.

Kobani bahanesi ile "IŞİD destek verdiler" iftiraları atanların, dış güçlerin yerli maşaları ve işbirlikçileri olduğuna dikkat çeken Mollrecep, devamla, “Meydanlarda bas bas ‘IŞİD işbirlikçi’diye bağıranlara soruyoruz?, evvela siz !, söylediğiniz bu yalana kendiniz inanıyor musunuz?. Hepiniz CIA ve MOSSAD'dan aldığınız emirlere sorgulamadan !, uyuyorsunuz. Hepiniz, halk bu sahtekarca yalanları ne kadar inanır? diye düşünmeden körü körüne iş yapan vatan hainlerisiniz”  şeklinde basın açıklamasını sürdürdü.

Mollrecep son olarak, “Kobani'yi bahane ederek başta Yasin Börü olmak üzere Müslüman Kürt halkına karşı soykırıma girişen İsrail'in gerillası teröristlere !, bir kez daha lanet ediyor ve basın açıklamamıza katıldığınız için teşekkür ediyoruz.” İfadelerini kaydetti. (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir