• DOLAR 32.371
  • EURO 34.978
  • ALTIN 2325.427
  • ...
 Katilleri Hala Yakalanamadı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Akit`e konuşan HÜDA-PAR Diyarbakır il Başkanı Şeyhmuz Tanrıkulu, "Bu olay meçhul kalırsa vicdanlar bir kez daha yaralanır"dedi.

Diyarbakır`da yoksullara kurban eti dağıtırken Kobani bahanesiyle sokaklara inen PKK yandaşlarınca hunharca katledilen HÜDA-PAR`lı gençlerin failleri, aradan 20 gün geçmesine rağmen hâlâ bulunama` dı. Polisin biran önce katilleri bulması gerektiği kaydediliyor.

Akit`e konuşan HÜDA-PAR Diyarbakır İL Başkanı Şeyhmus Tanrıkulu, 16 yaşındaki Yasin Börü, 19 yaşındaki Hüseyin Dakak ile 26 yaşındaki Hasan Gökgözün linç edildiği binanın bilindiğini söyledi. Kan donduran olaydan sonra binada öturanlann başka yerlere taşındığını anlatan Tannkulu, sadece iki ailenin apartmandaki dairelerine geri geldiğini belirtti.

Saldırıdan yaralı kurtulan Yûsuf Erin, ayrıntıları emniyetle paylaştığını ifadeeden Tannkulu, herhangi bir neticeye ulaşılamamasının vicdanları yaraladığını kaydederek, "Zaten genelde o çevrede oturanlar bu işin içerisinde. Bir de Kobani`den getirilenler var. Onlar da bu işin içerisinde.

Emniyet Müdürüyle görüştük. Bu olayla ilgili hiçbir operasyon yapılmamış. Olayın failleri yakalanmamış. Netice konusunda şu ana kadar bize intikal eden bir şey yok. Bu konunun takipçisiyiz.

Peşini bırakmayacağız. Zaten bizden ziyade artık bu bir kamu davasıdır. Hükümetten bu vandalları biran önce bulmalarını istiyoruz" dedi.

Yeniakit

Bu haberler de ilginizi çekebilir