• DOLAR 32.504
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
Türkiye genelinde hava nasıl olacak?
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

HABER MRK – Meteoroloji Genel Müdürlüğünden alınan bilgiye göre, Marmara, Ege, Batı ve Orta Akdeniz, İç Anadolu, Karadeniz, Doğu Anadolu'nun kuzey ve batısı ile Adana, Kahramanmaraş, Adıyaman, Bingöl, Muş, Bitlis ve Van'ın kuzey ilçelerinin sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; Edirne, Kırklareli, Tekirdağ, İstanbul, Yalova, Kocaeli, Bursa çevreleri ile Çanakkale'nin kuzey ve doğu kesimleri, Balıkesir'in kuzey ilçeleri ve Antalya'nın doğu ilçelerinde yerel olarak kuvvetli (21-50 kg/metrekare) olması bekleniyor. Sabah saatlerinde Marmara'nın doğusu, İç Ege ile Zonguldak ve Eskişehir çevrelerinde yer yer sis hadisesi bekleniyor.

Hava sıcaklığının kuzeybatı kesimlerde 3 ila 6 derece azalacağı, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacağı tahmin ediliyor.

RÜZGAR: Genellikle güney ve güneybatı, Marmara, Kuzey Ege ile Karadeniz kıyılarında kuzey ve kuzeydoğu (poyraz) yönlerden hafif, arasıra orta kuvvette, Marmara, Kuzey Ege ile Batı Karadeniz kıyılarında kuvvetli (30-60 km/saat) olarak esmesi bekleniyor.

Bölgelerde hava:

Marmara: Parçalı çok bulutlu, bölge genelinin sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; Edirne, Kırklareli, Tekirdağ, İstanbul, Yalova, Kocaeli, Bursa çevreleri ile Çanakkale'nin kuzey ve doğu kesimleri, Balıkesir'in kuzey ilçelerinde yerel olarak kuvvetli (21-50 kg/metrekare) olması bekleniyor. Sabah saatlerinde bölgenin doğusunda yer yer sis hadisesi bekleniyor. Rüzgarın; kuzey ve kuzeydoğu (poyraz) yönlerden akşam saatlerinden sonra kuvvetli olarak(30-60 km/saat) eseceği tahmin ediliyor.

Ege: Parçalı çok bulutlu, sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; Kıyılarında yerel olarak kuvvetli(21-50 kg/metrekare) olması bekleniyor. Sabah saatlerinde iç kesimlerinde yer yer sis hadisesi bekleniyor. Rüzgarın; Kuzey Ege kıyılarında kuzeyli yönlerden yer yer kuvvetli olarak (30-60 km/saat) eseceği tahmin ediliyor.

Akdeniz: Parçalı ve çok bulutlu, Batı ve Orta Akdeniz ile Adana ve Kahramanmaraş çevrelerinin sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; Antalya'nın doğu ilçelerinde yerel olarak kuvvetli (21-50 kg/metrekare) olması bekleniyor.

İç Anadolu: Parçalı ve çok bulutlu, bölge genelinin sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Sabah saatlerinde Eskişehir çevrelerinde sis hadisesi bekleniyor.

Batı Karadeniz: Parçalı ve çok bulutlu, bölge genelinin aralıklı sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın; bölgenin kıyı kesiminde kuzey ve kuzeydoğu (poyraz) kuvvetli olarak (30-60 km/saat) eseceği tahmin ediliyor. Sabah saatlerinde Zonguldak çevrelerinde sis hadisesi bekleniyor.

Orta ve Doğu Karadeniz: Parçalı, yer yer çok bulutlu, bölge genelinin sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

Doğu Anadolu: Parçalı yer yer çok bulutlu, kuzey ve batısı ile Bingöl, Muş, Bitlis ve Van'ın kuzey ilçelerinin sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

Güneydoğu Anadolu: Az bulutlu, batı kesimlerinin yer yer parçalı bulutlu, Adıyaman çevrelerinin sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir