• DOLAR 32.6
  • EURO 34.801
  • ALTIN 2496.8
  • ...
BTÜ' de ilk dersi Savunma Sanayi Müsteşarı verdi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BURSA – Bursa Teknik Üniversitesi (BTÜ) 2014-2015 Akademik Yılı dolayısıyla yapılan törenlde, Savunma Sanayi Müsteşarı Prof. Dr. İsmail Demir’in verdiği ilk ders ile başladı.

Törene,  Savunma Sanayi Müsteşarı Prof. Dr. İsmail Demir, Bursa Valisi Münir Karaloğlu, AK Parti Bursa Milletvekili Mustafa Öztürk, Bursa Orhangazi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Recep İleri, Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali, Kestel Belediye Başkanı Yener Acar, Bursa İl Emniyet Müdürü Sabri Durmuşlar, Birlik Vakfı Bursa Şubesi Başkanı Mustafa Bayraktar’ın yanı sıra çok sayıda davetli, akademisyen ve öğrenciler katıldı.

2014-2015 Akademik Yılı açılışı töreninin açılış konuşmasını yapan Bursa Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ali Sürmen, “Bir yandan üniversitemizin eğitim faaliyetleri eksiksiz devam ederken,  ileride oluşabilecek ihtiyaçlar için gelişmeye açık bir planlamayla fiziki yapı çalışmalarımızı sürdürmekteyiz. Diğer yandan da “Araştırma Üniversitesi” vizyonuna uygun olarak akademik kadromuzu mütemadiyen kuvvetlendiriyoruz. Alanında uluslararası standartlarda kariyere sahip öğretim üyelerini, Bursa Teknik Üniversitesi ailesine dahil ediyoruz” dedi.

BTÜ’nün Akademik yıl açılış programına katılan AK Parti Bursa Milletvekili Mustafa Öztürk ise yeni akademik yılın hayırlar getirmesi temennisinde bulunarak, “21’nci asrın bilgi çağını sizlerle yakalayacağız. BTÜ, yaptığı çalışmalarla kendini ispatladı. BTÜ, Bursa’daki güçlü sanayi potansiyelini değerlendirmek, bilim adamları yetiştirmek, katma değer üretecek bir üniversitemiz ve BTÜ Bursa’ya çok yakışıyor” dedi.

İlk ders Savunma Sanayi Müsteşarı Demir’den

BTÜ’nün 2014-2015 Akademik Yılı’nın açılış dersini, Savunma Sanayi Müsteşarı Prof. Dr. İsmail Demir verdi.


 

Savunma Sanayi Müsteşarı Prof. Dr. Demir, Savunma Sanayi Müsteşarlığı’nın en zorlu ve en teknolojik ürünleri üretmek üzere çalışmalarını sürdürdüğünü beliterek, “Sadece bizim kendi müsteşarlığımız içinde bir yıl içinde Ar-Ge’ye verilen desteğin 350 milyon TL olduğunu vurgulamak isterim. En zorlu ve en teknolojik ürünleri de, yerli imkanlarla üretme konusunda çalışmalarının devam etmesi gerekiyor. Ülkedeki bütün kaynakları bu kapsamda seferber etmek lazımdır” ifadelerini kullandı.

Türkiye’nin Cumhuriyetin kuruluşunun 100’ncü yılında önemli hedefleri olduğunu belirten Demir sözlerini şöyle sürdürdü:


"Özellikle savunma ürünlerinde, savunma sanayisi değişik bir kalem. O ürünlerin ihracatı sadece sanayiciye bırakılacak bir şey değil. Kesinlikle o alanda devletler sahada, devletlerin gücü sahada, politik mülahazalar sahada. İkinci kalem ise ürünlerinizin kendisini ispatlamış olması. Bu alanda farkındalığını artırmak, ürünlerinizi piyasaya sunmak ve artık kullanılıyor olduğunu göstermeniz gerekiyor. Ama tabi yıllardır bu sektörde üretim yapan şirketlerin önüne geçmeniz, ülkelerin politik baskılarını kırmanız kolay bir şey değil. Bunlar kırıldığı anda savunma sanayi ürünlerinin ihracatında büyük bir artış olması muhtemel."

Yapılan açılış konuşmalarının ardından, Bursa Valisi Münir Karaloğlu ve BTÜ Rektörü Prof. Dr. Ali Sürmen tarafından Müsteşar Demir’e Bursa minyatürünü içeren bir tablo hediye edildi.  (Zeki Aras –İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir