• DOLAR 32.374
  • EURO 35.018
  • ALTIN 2325.61
  • ...
Muş Kent Konseyi toplantısında bölgede yaşanan olaylar konuşuldu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

MUŞ- Muş Kent Konseyi’nin ilk toplantısı yapıldı. Muş öğretmen evi konferans salonunda yapılan toplantı saat 14. 00’te  başladı. Toplantıya Ak Parti Muş Milletvekilleri Faruk Işık ve Muzaffer Çakar, Çorum Milletvekili Muş Kent konseyi Koordinatörü Murat Yıldırım, Muş Belediye Başkanı Feyat Asya, Hür Dava Partisi İl Başkanı İnan Sur ile STK ve parti temsilcileri katıldı.


Toplantıda konuşan Kent Konseyi Koordinatörü Çorum Milletvekili Muş Murat Yıldırım, Gezi olaylarından başta olmak üzere, Avrupa’nın Türkiye üzerindeki hesaplarından ve özellikle Doğu ve Güneydoğu da yaşanan olaylara değindi.


“Kürdün dükkânını bir Kürt’e yağmalattılar”

Yıldırım konuşmasında şu ifadelere yer verdi; “Avrupa ülkeleri dediler ki, Türkiye büyürse, orta doğudaki haklar da kendini savunurlar, sonra özgürlükler, demokrasi ve  insan hakları gelecek. Bunların olmaması için, Türkiye’nin karıştırılması, ayrıştırılması gerekiyordu. Ve bizlere bayramı da zehir ettirerek 6-7 Ekim olayları başladı. Ama Allah’ın yardımıyla, bölgenin insanı bu oyunlara gelmeyerek tuzağın farkına vardılar. Ama insanımızı birbirine kırdırarak Kürdü Kürt ile öldürttüler.  Kürdün dükkânını bir Kürt’e yağmalattılar. Eğitim öğretim olmaması için okulları yaktılar. Bu yaptıkları hizmet kime? Bölgenin insanını neden cahil bırakmak istiyorlar. Neden insanımızın malını talan ediyorlar?  Yaptıkları bu son oyun  da tutmadı ve başaramadılar. Hiç kimse birliğimizi ve beraberliğimizi bozamayacaktır.” İfadelerini kullandı.   


Kent Konseyinin amacı ile ilgili bilgi veren Muş Belediye Başkanı Feyat Asya ise, toplantının Hicri Yılbaşına denk gelmesinin önemli olduğunu belirterek, yapılan ilk kent konseyi toplantısının hayırlara vesile olması temennisinde bulundu. 


Asya konuşmasında, “ Kent Konseyinin amacı, halkın hakkı ve çıkarlarını savunmak, temsilcisi olduğumuz sivil toplum örgütlerinin aralarındaki hak ve çıkar çelişkisini, delegesi olduğumuz bu platformda çözmek mümkün mü? Kent konseyinin görevi, STK temsilcilerini bu platformda çatıştırmak mı, yoksa Muş sevdalısı olarak Muş’un gelişmesi ve mutluluğu için yolda, caddede ve kahvehanelerde sohbet ederken, ‘Ben Belediye Başkanı olsam şöyle yapardım’ muhabbetlerinin kent konseyi organlarında, ete kemiğe bürünüp halkımızın tüm katmanlarının benimsediği uygulanabilir program ve proje haline getirerek, vücut bulmasına katkı sağlamak mı akılcı olacaktır? İyi ve yetenekli bir ekip ile bu gönüllülük esası tüm halk katmanlarını temsil eden yakın müşterekini bularak, düşünce, plan, proje üreten bu platform, hem kalkın hem belediyenin yararına ve kazanımlarına öncülük edecektir.” İfadelerini kullandı.


Daha sonra kent konseyinin kuruluşunun Muş ve Muş halkına yönelik kazanımlarına dair birer konuşma yapan Muş Milletvekillerinden Faruk Işık ile Muzaffer Çakar, kent konseyinin Muş’a hayırlı olması temennisinde bulundular.

Toplantı yapılan Kent Konseyi Muş il Konsey başkanının seçiminin ardından sona erdi. ( M. Şirin Çağlayan/ Mustafa Bikeç- İLKHA 

Bu haberler de ilginizi çekebilir